avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare drum de servitute.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare drum de servitute.

Buna ziua,

Suntem un grup de 13 case insiruite, unii dintre noi suntem cu, credit la banca, altii au achitat cash casele, in extrasul de carte funciara este luat in evidenta si drumul de servitute, cu intrare din ambele capete a drumului.
Acum ne confruntam cu o problema, proprietarul de la ultima casa, a inchis cu gard intrarea pe drumul de servitute, dar a mai facut inca un gard si unde se termina casa dansului, practic la un capat al strazii sunt 2 garduri la distanta de aprox 15 m, iar toti suntem nevoiti sa intram printr-un singur capat al strazii.
Conform inregistrarilor la urbanism, strada noastra are 2 nume, este impartita in 2, jumatate apartine de o strada dintr-un capat, cealalta invers.
Are voie sa faca asa ceva? Ce se poate face in acest caz?
Imi cer scuze daca nu m-am facut corect inteleasa.

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2023
Adryana18, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:28, 8 Mai 2023
Dacă strada are nume, drumul nu e de servitute, ci public
Buna seara,
Strada noastra nu are nume, de aceea am si zis ca nu stiu daca m-am exprimat corect.
La inscrierea pe rol la primarie, jumatate de strada a fost inregistrata ca ar apartine de capatul cel mai apropiat al strazii, iar cealalta jumatate de celalalt capat al strazii.
Drumul nu este cedat la primarie.
Totusi, inca nu stim cum sa procedam, si daca este ok si legal ca acest domn a inchis drumul intr-un capat.
In extrasul de carte funciara este inclus aceasta “cale de acces” dintr-un cap al strazii pana in celalat cap.

mai intai trebuiesc obtinute extrasele CF la zi. toate ar costa 260 lei (download din ancpi.ro), apoi verificat daca nu exista vreun proces pe rol la judecatoria sau tribunalul local, dupa caz.
de asemenea, clauzele din contractele de vanzare: aici v-ar fi utila consultanta avocatiala.
daca ar fi sa ghicesc, proprietarul din capatul strazii este detinatorul drumului de servitute

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având ... sylvian10 sylvian10 Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având o deschidere de aproximativ 23 ml. Accesul la teren se realizează prin intermediul unui drum de ... (vezi toată discuția)
Blocare acces utilaje pompieri și ambulanță Carmenpostolache Carmenpostolache Bună ziua! Suntem o stradă de aproximativ 10 case nou construite (cu autorizații in regula de vreme ce majoritatea caselor sunt cumpărate prin credite ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dețin un teren pe care am construit o casa, terenul ... iosios48 iosios48 Buna ziua! Dețin un teren pe care am construit o casa, terenul se afla in spatele a doua proprietăți, am drum de servitute de 3 m lățime, 56 m lungime, ... (vezi toată discuția)