Bună ziua! Suntem o stradă de aproximativ 10 case nou construite (cu autorizații in regula de vreme ce majoritatea caselor sunt cumpărate prin credite bancare). Drumul de acces conform cu actele pe care le avem noi este de aprox 10 m. Drumul este asfaltat, utilitățile trecu pe sub el cu fundatura la capătul străzii. Proprietarul terenului agricol situat pe partea cealaltă a drumului spune că el nu a cedat nimic din terenul Lui astfel că, spune el mai mult de jumătate din ce e astfaltat este proprietate personală (drumul rămânând undeva la 3.5 m) și va scoate astfaltul să își are pământul. Mă puteți ajuta cu o îndrumare unde sa depun o sesizare în legătură cu faptul că, dacă vecinul își duce la bun sfârșit amenințarea, accesul nostru că proprietari, utilajelor pompierilor, ambulantei, mașinii de gunoi va fi complet blocat (neavand loc efectiv sa treci și neavind loc să întorci mașini)? Mulțumesc
Trebuie văzut care este situația terenurilor cu pricina. Posibil ca vecinul care amenință să aibă dreptate. Va trebui să verificați la OCPI (Cartea funciară) - cine și cum figurează ca proprietar.
In actul de proprietate trebuie sa existe dimensionat, terenul care va apartine (cotele/ limitele de proprietate). Puteti verifica la dezvoltator, la primarie si la OCPI care este situatia exacta.
Alee de acces
paula38
Buna ziua,in urma cu 5 ani am cumparat un imobil intr-o comuna ,in acte vechiul proprietar cedase 2 metrii,pt alee de acces,in prezent eu pt accesti 2 metrii ... (vezi toată discuția)