avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Alee de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Alee de acces

Buna ziua,in urma cu 5 ani am cumparat un imobil intr-o comuna ,in acte vechiul proprietar cedase 2 metrii,pt alee de acces,in prezent eu pt accesti 2 metrii platesc impozit la primarie,zona nu este sistematizata,nu avem strazi ,ci suntem identificati ca si parcele,in prezent acceasta alee de acces are 4 metrii,au cedat si vecinii din fata,problema este urmatoarea,vecinii din capatul strazii care inchiriaza pe timpul verii,daca copilul meu sa plimbat cu bicicleta in fata portii la gonit pretinzind ca este proprietate privata desi turistiii dumnealui trec prin fata portii,eu imi tin masina la poarta fara a obstructiona drumul,el ma ameninta sa imi iau masina de acolo,ca este un impediment pt uni turisti ,mai grav este ca politia locala il sustine desi nu cunosc situatia drumului,as dorii sa stiu ce statut juridic are accel drum pina la urma si daca eu pot sa inchid accei 2 metrii,precizez ca vecinul din capatul strazii nu a dorit sa cedeze cei 2 metrii,primaria nu imi da nici un raspuns,ma trimit de la un birou la altul si nimeni nu stie nimic,in schimb le-a emis vecinilor autorizatie de inchiriere sezoniera,fara ca accestia sa aiba receptia lucrarii imobilelor terminata,fara ca masina de gunoi sa poata intra pe strada,fara sa le pese daca se intampla ceva ,incendiu,etc ,cum pot intervenii.va rog mult ce pot face in accest sens?multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:36, 12 Septembrie 2017
Trebuie vazute actele cedarii a cate doi metri, cand v-au conditionat, cum a obtinut ultimul vecin acordul dv. de folosire a drumului etc.
El pare a fi drum privat din ce spuneti, dar nu pot sti cu siguranta fara acte. Depinde cand ati construit si ce acte a dpeus vecinul. Puteto intreba la primaria locala.
Nu puteti inchide cei doi metri. In privinta masinii, discutabi; daca parcarea ei pe drum nu incurca accesul, nu stiu daca mai parcheaza cineva acolo. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare pe drum de servitute? buna ziua. locuiesc la bloc, iar ... pref0022 pref0022 Parcare pe drum de servitute? Buna ziua. Locuiesc la bloc, iar blocul este situat pe o alee care este catalogat că drum de servitute. Face legătura dintre ... (vezi toată discuția)
Parcat la gardul proprietatii papusa1408 papusa1408 Va rog sa ma ajutati cu informatii legate de dreptul pe care il am asupra spatiului din dreptul gardului proprietatii mele. Locuiesc la curte, iar de la o ... (vezi toată discuția)
Sfat carla57 carla57 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme. Un vecin de-al meu parcheaza masina de peste 5 ani in fata gardului meu, pe strada dar nu in fata portilor ... (vezi toată discuția)