avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare pe drum de servitute? Buna ziua. Locuiesc la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare pe drum de servitute? Buna ziua. Locuiesc la bloc, iar ...

Parcare pe drum de servitute?
Buna ziua. Locuiesc la bloc, iar blocul este situat pe o alee care este catalogat că drum de servitute. Face legătura dintre două străzi. Drumul de servitute deservește atât blocuri cât și case. Cei cu casele parchează mașinile în fața porții, deși daca o luam cadastral sunt acei 3 metri liniari de la gard, iar acei 3 metri reprezintă jumătate din drumul de servitute. Fiindcă ceilalti 3 metri liniari revin de la blocuri. In total ar fi 6 metri liniari. Circulația rutieră în zona se desfășoară în principiu pe cei 3 m de la blocuri, deoarece pe ceilalți 3 m sunt parcate mașini.
Întrebare: exista vreun act normativ la care se poate apela pt a se interzice parcarea autoturismelor pe drumul de servitute de către cei care locuiesc la case?
Și ar mai fi și o altă situație și anume: intr-un capăt al acestui drum de servitute, a fost montata o bariera de acces. A fost montata de cei de la casele din zona. Nu au întrebat și pe reprezentanții asociațiilor de proprietari de la blocurile din zona.
Întrebare: exista cumva o bază legală care poate fi invocată în acest sens? Adica montarea unei bariere de acces care practic interzice accesul celor de la blocuri, acces la bariera având doar cei de la case?
Va mulțumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Acces interzis la proprietate George Mig George Mig Complexul in care locuiesc are 12 blocuri. Blocul in care locuiesc este al 9-lea construit și atunci cand l-am cumpărat erau doua cai de acces, pe doua ... (vezi toată discuția)
Parcare in afara proprietatii private strada cu regin privat usedtobeNemesh usedtobeNemesh Buna seara, Am o problema cu un vecin care s-a decis sa nu mai lase pe nimeni sa parcheze masina pe partea lui de gard. Strada, lata de 6,4 m, nu are ... (vezi toată discuția)