avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sfat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sfat

Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme.
Un vecin de-al meu parcheaza masina de peste 5 ani in fata gardului meu, pe strada dar nu in fata portilor de acces. N-am zis nimic pentru ca nu aveam masina si dumnealui a zis ca nu poate parca in fata casei unda sta pentru ca acolo strada se infunda si blocheaza intrarile altor vecini.
De vreo 2 ani eu si sotul meu ne-am cumparat masina si l-am rugat frumos sa ia masina dumnealui si sa o parcheze in fata casei unde sta dar nu a vrut si obiecteaza ca e drum public si are voie sa parcheze. Noi avem putin spatiu in curte si uneori parcam in curte, alteori in fata portilor noastre de acces atunci cand plecam de mai multe ori pe zi cu masina. E greu insa sa manevram masina pentru ca o parcam intre masina dumnealui (care locuieste in capatul strazii) si al vecinului de langa casa noastra si spatiul de manevra e mic. Cam toti vecinii parcheaza pe strada dar fiecare in fata gardului personal.
De vreo 7 luni vecinul cu pricina si-a cumparat alta masina pe care o parcheaza in fata gardului casei in care sta (acum o poate parca). Masina veche a ramas in fata gardului nostru, nu o mai foloseste de 6 luni, are rotile dezumflate, farurile sparte, e practic o masina abandonata desi e inmatriculata. Desi l-am rugat (am vorbit frumos, nu m-am certat), sa ia masina veche ca incurca circulatia mi-a raspuns in batjocura ca legislatia ii da voie sa parcheze, ca ce ma deranjeaza si sa-mi tin masina in curte. Acum are masina si fiul meu si cand pleaca cu ea din curte trebuie sa mutam masina noastra din fata portii, in mijlocul strazii, e o problema dificila daca nu e sotul acasa. Nu mi se pare corect ca sa nu-ti poti folosi spatiul din fata casei si legislatia sa permita altuia sa parcheze acolo pe motiv ca e drum public. In plus nici nu stiu daca vecinul are mutatie unde sta, la soacra lui. Vecinul are teren la Crevedia si-si face casa acolo, i-am spus sa duca masina neutilizata acolo,daca nu o foloseste dar nu vrea. Nu mi se pare corect sa tina o masina veche, nefolosita in fata casei mele.
VA ROG SA-MI SPUNETI CUM SA PROCEDEZ SA SCAP DE ACEA MASINA SI SA UTILIZEZ LOCUL EU PENTRU MASINA MEA. CUI SA MA ADRESEZ ; PRIMARIEI, POLITIEI? CE LEGE II PERMITE SA-SI TINA MASINA (VECHE, NEUTILIZATA) IN FATA GARDULUI MEU? Nu e corect!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carla57 , utilizator 11:23, 9 Noiembrie 2018
Informati Politia Comunitara privind acea masina care are statutul de abandonata pe domeniul public ,existand o hotarare a consiliului local...
Apoi daca nu exista un indicator de restrictie ,poate parca fara probleme insa eu as parca la el la poarta ca sa inteleaga si sa isi rezolve situatia.
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
DenisRif, utilizator
Da, dar exsta riscul sa-mi zgaraie, loveasca masina ca este in stare si cum pot dovedi ca el e autorul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre parcare sanducrist sanducrist gasesc mereu masina cu oglinzile stranse / cu stergatoarele ridicate / cu rotile dezumflate / cu biletele prin care sunt avertizata sa nu mai parchez ... (vezi toată discuția)
E legal sa faci mai multe accese auto pe toata lungimea gardului ... Aniam Aniam E legal sa faci mai multe accese auto pe toata lungimea gardului la strada? Am o vecina care si-a facut pe toata lungimea gardului 3 accese auto, 3 porti ... (vezi toată discuția)
Bună seara! locuiesc la curte în centrul orașului și nu pot ... Giorgiana 61 Giorgiana 61 Bună seara! Locuiesc la curte în centrul orașului și NU POT SA MI PARCHEZ MASINA DEOARECE ESTE UN LOCATAR DE LA BLOCUL ALATURAT CARE PARCHEAZA 2 MASINI ... (vezi toată discuția)