avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să cumpăr un teren. Îmi poate cere vecinul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să cumpăr un teren. Îmi poate cere vecinul drept de servitute?

Buna ziua...Intentionez sa cumpar un teren ce are o cale de acces (nu drum de servitute) terenul cu rosu din poza. Vecinul din partea de nord cel cu verde in poza nu are acces la un drum public, in realitate el are acces la un drum pietruit lasat de fiecare proprietar in parte. Intrebarea este: poate sa ceara servitute de trecere pe terenul care doresc sa-l cumpar?
Atasez un link cu poza din zona respectiva
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mozzycv , utilizator 22:21, 1 Decembrie 2017
Nu inteleg care e situatia, care e drumul vecinului, care sunt drumuri publice...
~ Conținut șters la cerere ~
El nu are acces la drumul public...are acces la un drum facut de ei...de proprietari...au lasat fiecare dintre proprietari cate 8-10 metri pentru drum...se observa in partea de nord a imobilului colorat cu verde...ce doresc sa cumpar eu este imobilul cu rosu...care are acces in partea de sud la un drum public...printr-o cale de acces de 3.5 m proprietate particulara...intrebarea este: poate sa ceara servitute prin calea mea de acces? El avand acces la un drum (care nu este public) ?
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
mozzycv, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Poate ajunge si cu piciorul si cu masina fara sa treaca pe proprietate mea..pe un drum care nu este drum public...din ce am inteles el nu poate sa obtina autorizatie de constructie daca nu are acces la un drum public...si de aici intrebare mea...poate sa-mi ceara drum de servitute?

Alte discuții în legătură

Dreptul de servitute tibik tibik Buna ziua, Se poate anula dreptul de servitute sau dreptul de trecere in cazul cand sunt indeplinite simultan urmatoarele: 1) In momentul cand s-a ... (vezi toată discuția)
Probleme certificat urbanism iulianpetrariu iulianpetrariu buna ziua! Am un teren si nu mi se elibereaza certificatul de urbanism deoarece calea de acces nu este de 8 metri latime ,pana la terenul meu mai sant 4 ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)