avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate AndraProca

Activitate AndraProca

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
radu_uglai a scris:

Merci de raspuns Anca:D
Exat aceeasi reactie am primit-o si eu de la decanul baroului Hunedoara care mi-a zis ca, daca nu sunt in stare sa citesc regulamentul nu are rost sa merg la examen. Deci nu stiu ce pretentii mai putem avea. Oricum merci mult si spor maxim



He, he...astept sa-mi dai si un miel de Paste, m-ai botezat nitel :P Anca, Andra...tot pe acolo. :P
Lasand gluma la o parte, e destul de trista situatia noastra, avand in vedere ca altfel inveti pt un examen sinteza, altfel pt unul grila si altfel pt unu` cu spete...
Voi invatati direct din tratate sau doar cititi tratatele si invatati din sintezele de la Nomina Lex?
Nu de alta dar eu am impresia ca nu o sa termin nici pe departe tot ceea ce este de invatat. Adica am citit materia , dar am retinut chestiile esentiale, nu amanuntit ca pt un examen sinteza. :(
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
radu_uglai a scris:

Nu stiu daca mai este vreun sens in ceva din ceea ce decide unbr-ul. Cred ca se trezesc dimineata si pana la serviciu modifica de 2 ori legea sau statutul#-o.
In alta ordine de idei ati putea sa imi spuneti la proba a 2(ca nici nu stiu cum sa formulez:() se va si subiect de teorie cu speta sau doar speta, ca nu am prea inteles din regulament. Merci mult si spor maxim.


La proba a 2-a daca stai sa citesti tot ceea ce au scris ei in hotarare ai sa observi ca se contrazic...prima data spun ca se da speta si mai apoi spun ca se da teorie+speta.
Am sunat ieri la UNBR si mi-a raspuns un "nene" ... i-am explicat nelamurirea mea, cerandu-i sa-mi explice cum se va da exact la proba a 2-a. Raspunsul lui n-a fost clar deloc, probabil ca nici el nu stia mai nimic si mi-a zis pe un ton foarte arogant..."domnisoara pune mana si invata o sa se dea si teorie si speta".
L-am mai intrebat inca o data :"adica un nr de subiecte de teorie+un nr de subiecte de spete sau vor fi doar spete trebuind sa explicam teorie cu ajutorul spetei?"
Raspunsul lui final a fost o pauza de cateva secunde si apoi mi-a zis:" altceva mai vreti?"
Asa ca am ramas tot nelamurita....
Nici nu stiu ce sa mai zic, mi se pare destul de complex treaba cu spetele, mai ales ca noi ne pregatim pt aceasta meserie iar in scoli am facut la spete de nu pot sa zic.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Buna!
Pentru examenul de anul acesta v-ati cumparat tratate noi? In sensul ca eu le am din perioada 2003-2010. Or fi depasite sau sunt ok?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Daca tot e super oferta la sinteze poate mi le trimite si mie cineva la adresa : andra.proca@gmail.com
Multumesc anticipat! :)
Bună ziua,

Am un prieten care e PFA, și care-a încheiat un contract de prestări servicii pe care l-a dus la capăt pe jumătate (și a fost și remunerat corespunzător), după care a încetat colaborarea pentru că inițial nu s-a înțeles cu clientul și ulterior n-a mai primit niciun semn. La un an după, clientul îl dă în judecată pentru suma plătită, plus penalizările stipulate în contract pentru ultimul an, pentru nefinalizarea restului contractului, deși prima parte a fost terminată și livrată la timp.

Mai pe larg: clientul a plătit în avans 33% din valoarea contractului, și apoi încă 15% pentru servicii finalizare și complete care reprezentau jumătate din munca necesară (de design și dezvoltare pentru un website). Prima factură a fost dată în persoană, în timp ce a doua a fost trimisă pe mail.

După finalizarea primei jumătăți din lucrul la proiect (etapă delimitată în contract ca fiind design-ul grafic al site-ului, care a fost terminat și livrat integral de prestator la acel moment), prestatorul și clientul nu s-au mai înțeles cum să finalizeze proiectul, apoi prestatorul nu a mai primit niciun răspuns din partea clientului în legătură cu continuarea sau încetarea contractului. Prestatorul a considerat afacerea închisă tacit și și-a văzut de viață. Acum, la un an după ce s-au petrecut toate astea, clientul a intentat proces de recuperare a sumelor plătite prestatorului, plus penalizări de 1% pe zi pentru întârzierile de un an aferente celei de-a doua părți a proiectului.

Ce ar putea să facă prestatorul serviciilor care a fost dat în judecată, pentru a evita plățile absurde? Ce legi l-ar putea proteja și ajuta? Nu de-alta, dar e chiar aberant să dai bani unor oameni care nu știu să-i câștige decât așa.

Probabil că prietenul (prestatorul) își va angaja și un avocat în sensul ăsta, fiind sumă destul de mare la mijloc. Știți pe cineva disponibil să-l reprezinte, care are experiență în litigii comerciale de acest fel?

Mulțumesc mult pentru răspunsuri.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
luiza2008 a scris:


Aveti cumva idee daca in 2009 si 2010 s-au dat tot din aceleasi subiecte(423/2008)?



Da,subiectele au fost din HUNBR nr. 423. Daca vrei sa vezi ce subiecte s-au dat in anii trecuti + bareme,citeste aici:

[ link extern ]
;)


Multumesc mult!:)
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Multumesc!
Da si eu m-am apucat de citit/invatat si mi se pare incredibil de mult mai ales ca am si licenta acum in vara.
Subiectele mi se par mai decente ca sa zic asa. :)
Aveti cumva idee daca in 2009 si 2010 s-au dat tot din aceleasi subiecte(423/2008)?
Oricum anul asta nu se stie ce se va intampla, avand in vedere ca se schimba comisia sau ceva de genul.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Am si eu o intrebare: Voi invatati dupa subiectele propuse de HUNBR 423/2008?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Merci "nico12"!
Am sunat acum la UNBR si au spus ca se schimba de la sesiune la sesiune. Au spus ca nu se va cunoaste nimic concret pana in iunie(atunci se va schimba comisia si se vor face de asemenea alte schimbari si ca probabil tot atunci se va afla si tipul de examen ce se va da in toamna- grila sau sinteza), pana atunci...ramane sa citim...
Cum merge la voi cu invatatul?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Am si eu o nelamurire. Din cate am citit aici pe forum, pana acum la barou s-au dat sinteze, insa nu inteleg un lucru: de ce pe site-ul UNBR apare asta :

"Publicăm subiectele şi răspunsurile din a doua zi a examenului de primire în profesie (exclusiv pentru dobândirea calităţii de avocat stagiar) - joi 25 februarie 2010.

Grila nr. 1 - Grila nr. 2 - Grila nr. 3 - Grila nr. 4" , adica niste subiecte grila?

Pana la urma sunt sinteze sau grila?
Multumesc anticipat!