avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Activitate doriana

Activitate doriana

Suntem o scoala din Galati si dorim sa tinem un curs de engleza la clasele mici la cererea si cu finantarea parintilor. Trebuie incheiat un contract intre scoala si comitetul de parinti? Cum va fi impozitat venitul profesorului care sustine cursul, ce alte reglementari legale trebuie parcurse?
Stiut fiind faptul ca personalul din invatamant incadrat pe nedidactic nu primeste spor de stabilitate, in timp ce auxiliarii, da, cum procedam cu persoanele incadrate pe nedidactic (ex. casier) timp de peste 10 ani, a caror functie este transformata (trecuta) la personal auxiliar (in cazul casierilor de centre financiare postul s-a transformat in secretar)?
Primesc sporul de stabilitate?
Se considera perioada asimilata perioada cat au functionat pe nedidactic?
Care este baza legala?
O persoana din Republica Moldova, care a obtinut cetatenie romana, a lucrat anterior obtinerii cetateniei 10 ani in Moldova si acum se angajeaza in Romania, primeste sporul de vechime pentru acei ani; sunt recunoscuti de noi? Pe ce baza legala? Si ce acte doveditoare trebuie sa prezinte?
daca o persoana angajata in invatamant - personal auxiliar a implinit 10 ani fara intrerupere, dupa care demisioneaza, trec 5 ani si revine sa lucreze in invatamnt, mai beneficiaza de sporul de stabilitate?
la ce se refera anexa II la OMECT nr. 1350/20.06.2007 cand prevede:" Sporul de stabilitate se acorda pers. did. auxiliar, indiferent de perioada cand a fost acumulata vechimea efectiva a celor 10 ani neintrerupti in inv., conform celor de mai sus."?