Veniturile in valuta ale militarilor trimisi in misiune permanenta in strainatate se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului?
Am rugamintea sa postati si ordonanta de urgenta, hotararea guv sau legea care prevede aceasta.
Va multumesc.
Buna seara,
Am rugamintea la dumneavoastra sa-mi spuneti daca veniturile care prin lege sunt scutite de plata impozitului (ex meu: veniturile cadrelor militare trimise in misiune in strainatate) apar in fisa fiscala.
Multumesc.
Subiect: Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?
Sunt cadru militar aflat in misiune permanenta in strainatate in cadrul unui comandament NATO.
Conform Ordonantei 7 din 2001, art 6, litera "a" suntem scutiti de impozit pe venit.
Hot. Guv. nr. 1025 din 2006 (Normele metodologice de aplicare a OUG 148 din 2005), prevede la articolul 4, punctul 2 ca si persoanele care realizeaza venituri supuse impozitului, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestora, beneficiaza de concediu si indemnizatie lunara crestere copil.
Din pacate nu am cunostinta despre noile norme de aplicare a legii 257 din 2008. Nu stiu in ce masura au fost modificate sau anulate articole din Hot 1025 din 2006. (sau poate chiar abrogarea ei).
Va multumesc pentru raspuns.