avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Activitate simomagda

Activitate simomagda

Răspuns la discuția preaviz vs pensionare
Corect. Doar ca pana in 30.05 este nevoie de persoana, deci nu se poate renunta inainte de aceasta data. Este corect sa ii inceteze odata contractul, si sa i se intocmeasca un altul pana in 30.05 - cand in mod normal ar expira perioada de preaviz pentru contractul anterior, prin desfiintarea postului ??? La cel de-al doilea contract ii inceteaza cu art.31 perioada de proba !
Unei persoane i s-a acordat preaviz( desfiintare post). Anterior acestui fapt si-a depus cerere pentru pensionare limita de varsta cu reducere( grupa II), fara sa anunte. In situatia in care primeste decizia de pensionare in acest interval(pana la 30.05.), cum se procedeaza, avand in vedere ca angajatorul doreste ca pana la sfarsitul perioadei de preaviz, persoana in cauza sa isi desfasoare activitatea.
Din cate stiu la primirea deciziei, trebuie sa inceteze contractul si daca se doreste continuarea activitatii se intocmeste un nou contract. Dar in aceasta situatie nu este posibil, deoarece cu 01.06.2018 se desfiinteaza postul.

Multumesc !
Buna ziua,
o salariata a primit notificare de preaviz-desfiintare post si dupa 8 zile anunta ca este insarcinata in 6 saptamani.In aceste conditii, preavizul continua, urmand incetarea contractului la sfarsitul perioadei si intrarea in somaj ?
Răspuns la discuția Concediu crestere copil
Din raspunsul dat, inteleg ca se poate beneficia de CCC daca ai realizat venituri in 12 luni din ultimele 24 de luni: nu mai trebuie ca la data nasterii copilului sa realizezi venituri ? Multumesc !
Avand in vedere prevederile Ordonantei 4, acestea se aplica cumva in situatia in care are loc intrerupere temporara a activitatii, salariatii se platesc cu 75% si se inregistreaza suspendarea in Revisal(art.52 al.1 lit c) si baza lunara este sub 1450 ?
Pentru o persoana care are un pfa unde plateste contributiile la norma de venit si are si un contract de munca 1/2 norma unde realizeaza venit sub 1450 lei/luna, angajatorul trebuie sa achite contributiile la nivel de 1450 lei ?
Discuție sanctiune
Buna ziua,
cum se procedeaza in urmatoarea situatie:
salariatul solicita incetarea contractului de munca fara preaviz,societatea nu este de acord si ii inceteaza contractul disciplinar( pontat nemotivat). in aceasta situatie cum se face dovada ca a luat la cunostinta sanctiunea - diminuarea salariului( in ccm este stipulat ca daca are nemotivate este sanctionat cu diminuarea salariului)
Răspuns la discuția pensionare limita varsta
multumesc !
Femeie nascuta in februarie 1960, cu stagiu de cotizare de 36 ani 2 luni, daca se pensioneaza anticipat in martie 2017, penalizarea este 0.3 ?
In situatia in care are loc intrerupere temporara a activitatii si salariatii se platesc cu 75%, aceasta perioada se inregistreaza in Revisal ca fiind suspendare ?