avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anunt sarcina in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anunt sarcina in preaviz

Buna ziua,
o salariata a primit notificare de preaviz-desfiintare post si dupa 8 zile anunta ca este insarcinata in 6 saptamani.In aceste conditii, preavizul continua, urmand incetarea contractului la sfarsitul perioadei si intrarea in somaj ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 11 Octombrie 2017
Bună ziua, potrivit art. 60 al. 1 lit. c) din Codul muncii,

(1)Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
c)pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;

Deci răspunsul la întrebarea dvs este da, preavizul continuă şi urmează încetarea contractului, intrarea în şomaj şi apoi în concediu de creştere copil.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
Avocat Lucia Pascaru, Avocat
Nu are cum sa urmeze incetarea c.i.m. la sfarsitul perioadei de preaviz.

Atat timp cat ati anuntat ca sunteti insarcinat , angajatorul nu poate decide concedierae dvs decat pentru motive care intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

In acest caz, solutia din practica intalnita , este oferirea unui alt loc de munca salariatei in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Desfiintare loc de munca ioana_6334 ioana_6334 Buna ziua, am fost instiintata verbal de superiorul ierarhic, vineri la sfarsitul programului ca mi se va desfiinta postul ca urmare a unei reorganizari a ... (vezi toată discuția)
Desfintarea postului fifi58 fifi58 se poate desfiinta pe motive economice postul ocupat de o femeie insarcinata (vezi toată discuția)