avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune

Buna ziua,
cum se procedeaza in urmatoarea situatie:
salariatul solicita incetarea contractului de munca fara preaviz,societatea nu este de acord si ii inceteaza contractul disciplinar( pontat nemotivat). in aceasta situatie cum se face dovada ca a luat la cunostinta sanctiunea - diminuarea salariului( in ccm este stipulat ca daca are nemotivate este sanctionat cu diminuarea salariului)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:08, 25 Iulie 2017
1. Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.

2. Astfel : dovada comunicarii este facuta prin semnatura salariatului daca decizia s-a inmanat personala acestuia sau prin semnatura acestuia pe confirmarea de primire daca comunicarea s-a efectuat prin posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul angajatului de a semna avertismentul scris andrada_aylin andrada_aylin Buna ziua, Ce se intampla in cazul in care salariatul refuza sa semneze decizia de sanctionare disciplinara ( avertismentul scris). Multumesc! (vezi toată discuția)
Convocare la cercetare disciplinara ContSters187575 ContSters187575 din nou buna ziua, un angajat s-a \"suparat\" pe angajator si nu s-a mai prezentat la lucru incepand cu ziua imediat urmatoare. bun, dragoste cu sila nu se ... (vezi toată discuția)
Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)