avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate flopozippo

Activitate flopozippo

Răspuns la discuția Impozitul majorat
Multumesc pentru raspuns. Nu este mostenit. Este o locuinta cumparata , fiecare participand la achizitionare cu suma care a avut-o.Cum poate o lege sa aiba astfel de scapari? Juristii care elaboreaza astfel de hotarari nu au intuitie si nici logica. De fapt sunt politicieni si este suficient.
Dar vin cu o alta intrebare. Cum se face inregistrarea la circa financiara? Se pot inregistra doua persoane pe acelasi nume si acelasi CNP?
Detin in propietate 50% din partamentul de domiciliu si (deci nu am un apartament in proprietate) De ce m-i se impoziteaza cu 65 % in plus cele 25 % pe care le mai am in proprietate de la o garsoniera?!? Am doua locuinte?Un calcul simplu aritmetic, adica 25/100 + 50/100 = 75/100 adica 0,75, deci nu face un intreg. Foamea bate logica.
Răspuns la discuția Impozitul pe al doilea apartament
Da, asta am inteles, dar eu intrebam cum se defineste a doua proprietate in cazul nostru? Sunt bunuri dobandite inainte de casatorie , deci nu le-am mostenit prin drepturi succesorale. Am eu in acest caz doua locuinte si sotia mea la fel, sau amandoi , adica impreuna avem doua locuinte? Sau este altfel?Dar dupa actul notarial nu avem decat cote procentuale si nicidecum un intreg.
Am inteles ca exista o impozitare diferentiata a locuintelor in funtie de numarul acestora pe care le ai in proprietate. Dar unde si cum se defineste a doua proprietate? Eu si cu sotia mea am achizitionat inainte sa ne casatorim doua locuinte cu drepturi de proprietate asupra lor dupa cum urmeaza: prima locuinta 50% si 50%, a doua locuinta 75% si 25 %. In aceste conditii eu nici macar nu am 100% dint-o locuinta pe cand sotia mea poseda 125% ca pondere din cele doua locuinte. La circumscriptia financiara ne-au inregistrat la comun si binenteles ca ne aplica majorarile aferente. Este corect???