Buna ziua, Locuim dintr-un ansamblu format din 8 asociații de proprietari aflate la același număr. Se dorește închiderea curții interioare dar se poate face protejând doar 6 cele 8 blocuri. Suntem obligați si cei din cele 2 blocuri sa participam la cheltuielile de închidere? Este posibil sa ni se îngrădească accesul in curte in situația in care nu participam la cheltuieli?
Revin, ipoteca se referea, in momentul in care am semnat noi antecontractul, la terenul pe care s-au construit blocurile, anul acesta am primit un CF informativ cu 2 ipoteci una pe teren cu val. initiala si una pe apartament cu o suma mult mai mare.
Nici eu nu prea inteleg lucrul acesta, poate ma lamureste cineva.
Din cate inteleg eu au existat ambele ipoteci in momentul semnarii antecontractului, doar ca pentru al doilea credit erau ipotecate alte proprietati ale constructorului.
Este posibil sa se transfere ipoteca de pe alte proprietati pe aceste apartamente, fara sa fie anuntati ''promisii-cumparatori'' ai apartamentelor?
Va rog sa-mi spuneti ce pot face in situatia in care constructorul nu vrea sa incheie CVC in baza antecontractului incheiat in 2008 si TVA 5%. Am inteles ca se poate obtine o hatarare judecatoreasca prin care se poate intabula ap. dar aici e vorba si de o ipoteca, afecteaza ipoteca hotararea sau nu? Sau poate fi ''obligat'' constructorul sa ridice ipoteca? E vorba doar de o cerere de ridicare a ipotecii facuta de constructor? O parte din apartamentele construite sunt vandute cu CVC.
Constructorul meu propune o alta solutie: singura spune el, adica diferenta de TVA achitata sa fie impartita intre noi 50% noi si 50% el, deoarece terenul pe care a construit este ipotecat. Ne-a explicat ca juristul bancii i-a spus ca nu avem decat posibilitatea sa achitam cu TVA de 19% si dupa ceea sa dam constructorul in judecata.
Si prin urmare ne face o favoare cu acel 50% diferenta de TVA.
Este posibil acest lucru?
Ok probabil exprimarea a fost gresita m-am referit la nota contab aferenta vanzarii:
411 Clienti = %
707 Venituri din vanzarea de marfuri
472 storno avans facutat
4427 storno TVA colectata aferent avansuri incasate
4427 TVA colectata aferenta facturii de vanzare
Pe contractul meu este trecuta valoarea totala a apartamentului in euro.
Din care s-a achitat suma de .... euro, restul de ... euro se va achita........
Facturile sunt bineinteles in lei.
Cursul valutar e trecut doar pe factura.
Dar din cate stiu eu ( nu sunt expert contabil ) orice factura de avans se storneaza in momentul in care se factureaza produsul finit, chiar daca nu se modifica TVA.Adica poate sa-mi ceara diferenta de curs valutar si cu tva 19%?
Poate ma lamureste cineva:">
Eu nu sunt jurist dar cred ca trebuie aplicata pentru toata suma. Adica ori te incadrezi ori nu. Probabil constructorii urmaresc sa benficieze de diferenta aceea de TVA, pe baza declaratiei date la notar.
Eu sunt in aceeasi situatie dar nu am de gand sa dau aceea declaratie la notar sa se foloseasca ei de aceasta suma.
Prefer sa pierd reducerea pentru diferenta de plata, decat sa ''le dau si lor". Oricum sunt sub orice critica si nu respecta deloc ceea ce e in antecontract.