avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 5%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 5%

Buna ziua,

Va rog dati-mi un raspuns la problema mea. Am platit 15% dintr-un imobil in 2007, dar abia zilele acestea vor fi finalizate documentele de vanzare cumparare si se va achita diferenta. Am inteles ca pot beneficia de reducerea de 5%. Indeplinesc toate conditiile, Intrebarea mea este daca, reducerea de TVA se aplica intregii sume de 58000 € cat costa imobilul sau doar sumei ramase de achitat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iutka , utilizator 14:04, 21 Ianuarie 2009
Buna

Eu nu sunt jurist dar cred ca trebuie aplicata pentru toata suma. Adica ori te incadrezi ori nu. Probabil constructorii urmaresc sa benficieze de diferenta aceea de TVA, pe baza declaratiei date la notar.
Eu sunt in aceeasi situatie dar nu am de gand sa dau aceea declaratie la notar sa se foloseasca ei de aceasta suma.
Prefer sa pierd reducerea pentru diferenta de plata, decat sa ''le dau si lor". Oricum sunt sub orice critica si nu respecta deloc ceea ce e in antecontract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu tva 5% xpcalin xpcalin Am cumparat un apartament in 10.11.2008, am platit aproape integral suma ( mai am de platit 500 euro pana in 15-01-2009), am semnat un antecontract pt ca ... (vezi toată discuția)
Tva locuinta moniq77 moniq77 Doresc sa va cer parerea referitor la urmatorul subiect: - in ianuarie 2008 am semnat un antecontract de vanzare pt. 1 apartament construit intr-o vila si ... (vezi toată discuția)
Casa noua - ajutor magyari magyari Povestea, pe scurt, este urmatoarea: Am vazut niste case dragute, m-am interesat putin despre constructor, dupa care am batut palma. Ideea a fost sa semnam ... (vezi toată discuția)