avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate radu26

Activitate radu26

Răspuns la discuția furt dupa partaj?
e vb de principiu nu de valoarea bunului
bunurile care au facut obiectul partajului au fost trecute in hot instantei.covorul, radioul nu au facut ob partajului dar le-am folosit eu. ap a ramas fostei sotii
radioul era in camera mea eu il foloseam, covorul la fel. tot ce exista in apartament i apartine fostei? e vb de alte bunuri asupra carora instanta nu a decis nimic.
Dupa divort si partaj, apartamentul cu unele bunuri au ramas in proprietatea sotiei. bunurile au fost trecute in hot instantei.eu cand am plecat din apartament am luat un covor, un radio,o vaza si un servici de pahare. aceste obiecte nu erau trecute in hot instantei ca bunuri care devin ale fostei sotiei. acum sotia ma acuza de furt. e posibil asa ceva? adica am furat bunurile respective daca erau ale mele?
Răspuns la discuția contract de inchiriere
In contractul initial un articol prevede ca locatara, nu poate subanchiria si nici cesiona locatiunea, in tot sau in parte, catre terti fara consimtamantul dat in scris de locator.
Sa fac un act aditional prin care sa arat posibilitatea subanchirierii, si sa scimb destinatia cu posibilitatea de spatiu comercial sau punct de lucru.
Ulterior inchei un alt contract de subanchiriere?
Am inteles bine?
MUltumesc
Intr-un contract de inchiriere intre doua pers fizice, a unui spatiu cu destinatia de locuinta, din care locatarul are o firma si vrea sa-si deschida punct de lucru in spatiu respectiv.
Cum poate face acest lucru? o clauza in contract? o notificare?
Răspuns la discuția cerere de stramutare

in speta e vb de o cerere de revizuire a unei sentinte.
s-a judecat cererea de reviziure si s-a respins.
s-a facut apel si la solutionarea apelului s-a facut cererea de stramutare.
si asta ziceam ca instanta de apel a judecat apelul, si ulterior la o luna am
am primit citatia de la scj, cu cererea de stramutate a apelului.
asta e nelamurirea mea, scj poate stramuta cauza , daca efectiv s-a judecat?
eu zic ca nu are nici o logica, parerea mea evident
cum as putea sa ma apar, impotriva cererii de stramutare?
multumesc mult
am avut un apel in civil care s-a judecat la data stabilita de instanta.
ulterior am primit o citatie de la inalta curte ce casatie cu o cerere de stramutare a judecatii apelului facuta de reclamant. in cererea de stramutare se solicita si suspendarea judecatii apelului.repet apelul s-a judecat si reclamantul nu a facut nici o referire la cererea de stramutare.
acum din moment ce s-a judecat apelul, ce mai poate face curtea de casatie?
trecuie sa fac ceva act scris?
ce as putea specifica in el in apararea mea?
multumesc
Boala a aparut normal mai demult, numai ca actul medical e ulterior semnarii anecontractului. Fiul asta a si facut a chemat-o in judecata, anul trecut. Acum sora lui a aflat si vrea anularea antecontractului.Poate si ea sa introduca actiune in instanta sau numai mama lor?
Daca antecontractul a fost semnat acum doi ani, actiunea in instanta de anulare se face conform noului cod civil, sau celui vechi?
Seara buna
Pe scurt e vb de un antecontract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct incheiat intre mama si fiu.Dupa o luna de la incheierea lui mama primeste un diagnostic de "dementa senila".Ulterior fiul ei o cheama in judecata pt incheierea contractului, si ea nu se prezinta. Mentionez ca sunt doi frati, el si inca o fiica, care evident nu a stiut nimic de antecontract,afland ulterior de el.Cateva intrebari:
-e posibil anularea contractului daca intre momentul incheierii antecontractului si hotararea instantei o parte primeste acest diagnostic?
-mama cu acest diagnostic poate inroduce actiunea?
-sau poate fiica introduce actiunea in instanta, pt anularea vanzarii?
Multumesc anticipat! astept cateva sfaturi din partea d-voastra