Dupa divort si partaj, apartamentul cu unele bunuri au ramas in proprietatea sotiei. bunurile au fost trecute in hot instantei.eu cand am plecat din apartament am luat un covor, un radio,o vaza si un servici de pahare. aceste obiecte nu erau trecute in hot instantei ca bunuri care devin ale fostei sotiei. acum sotia ma acuza de furt. e posibil asa ceva? adica am furat bunurile respective daca erau ale mele?
E posibil, insa daca este furt sau nu va stabili organul de cercetare penala, dupa stabilirea conditiilor si cercetarea faptei.
Furtul
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.
Dvs., este posibil (zic posibil, nu sigur) sa va incadrati la alin.2, cel subliniat.
radioul era in camera mea eu il foloseam, covorul la fel. tot ce exista in apartament i apartine fostei? e vb de alte bunuri asupra carora instanta nu a decis nimic.
bunurile care au facut obiectul partajului au fost trecute in hot instantei.covorul, radioul nu au facut ob partajului dar le-am folosit eu. ap a ramas fostei sotii
Furt intre soti
Lala46
Sunt in divort, iar el a luat ambele chei de la masina, bun comun si o foloseste doar el, imi refuza dreptul de utilizare.
Poate fi considerat furt intre ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor
chris76
Buna ziua!
Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti
Crinutza777
Buna ziua am,va rog fr sa imi spuneti si mie daca mama mea care este in divort *nu s-a pronuntat divortul* cu tatal meu este acuzata de furt intre soti,are ... (vezi toată discuția)