avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate IoanaS

Activitate IoanaS

Buna ziua!

Sunt coplatitor intr-un credit ipotecar al sotului meu, credit girat cu apartamentul mamei lui. Momentan ma aflu in procedura de divort (simpla, fara partaj, pentru ca nu pot da de el sub nici o forma si nu vreau complicatii). Doresc sa aflu daca am vre-o sansa sa ies din contractul cu banca, sa nu mai fiu coplatitor, avand in vedere ca el nu-si mai plateste ratele.

De asemenea, daca nu am nici un bun pe numele meu, nici un venit pe cartea de munca, ce poate sa-mi faca banca? Trece direct la executarea silita, adica scoaterea la licitatie a apartamentului girat?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Somaj neacordat
zzenovia a scris:

Daca ati fost sau sunteti studenta la ID nu are nicio importanta . Problema era daca erati studenta la zi , atunci nu puteati primi somaj .
S-a spus aici de incetare a contractului de muncu cu art.55 lit.b - acest articol inseamna "acordul partilor" si nu se primeste somaj cu acest articol .
Persoana in cauza nu ar trebui sa faca nicio cerere ci sa astepte notificarea din partea angajatorului ca i se desfiinteaza postul , pana atunci sa-si vada de servici .
Daca exista o decizie de incetare a cim trebuia sa va fie inmanata .

Ok. dar azi am vorbit din nou cu ei si refuza in continuare sa imi faca vre-un act daca nu sunt de accord sa imi desfaca contractul de munca "cu acordul partilor" iar la servici nu am fost pentru ca in data de 20 ianuarie mi s-a spus sa ma duc sa imi fac actele pentru ca nu imi voi relua postul deoarece nu isi mai permit sa ma plateasca. Avand in vedere ca nu am fost la servici din data de 20 incoace(pentru ca ei mi-au spus sa nu ma duc) ma pot ataca in vre-un fel?

@adelaida: nu stiu cum sa explic mai bine de atat ce inseamna aceasta "prelungire de studii". Am doar niste examene nepromovate pe parcursul celor 5 ani de facultate care le pot da acum in urma unei cereri de "prelungire de studii" catre decanatul facultatii. Dar mi s-a spus ca in acest an nu sunt incadrata la nici un an de studiu.
Nu stie nimeni?:">:((
Am fost stundenta la forma IDD (invatamant la distanta) si in mod normal am terminat studiile ma aflu doar in prelungire de studii ca sa mai pot da cateva examene si licenta. (adica oricum nu am beneficiat niciodata de avantajele unui student la zi, fiind la IDD, si acum cu atat mai putin cand nu am nici macar carnetul de student stampilat pentru ca nu sunt incadrata in nici un an de studiu al facultatii) Nici in acest caz nu am cum sa beneficiez de somaj?:stunned:
Va multumesc mult!=D>
Va multumesc pentru raspunsul acordat atat de prompt dar mai am o mica intrebare atunci:

Ei pot pur si simplu sa depuna la ITM acea decizie prin care imi desfac contractul de munca in baza art 55(b) fara ca eu sa semnez nimic si atunci singura mea solutie va fi sa sesizez ITM-ul?Daca da, ce presupune aceasta sesizare, cat dureaza formalitatile si mai ales cum aflu eu daca a fost depusa acea decizie la ITM(in conditiile in care ei cel mai probabil nu imi vor da o copie dupa acea decizie). Imi cer scuze daca sunt prea multe intrebari si va multumesc inca odata!
Buna ziua.

As dori sa va pun cateva intrebari si sa ma lamuriti intr-o problema.

La 19 decembrie 2008 firma la care lucrez(lucram) a incheiat contractul de munca a mai mult de jumatate din angajati (eram in jur de 18) cu ocordul partilor(majoritatea fostilor mei colegi nu prea stiau ce inseamna asta). Eu am fost rugata sa fac o cere de concediu fara salar pentru o luna de zile, urmand sa discutam in data de 19 ianuarie daca firma isi poate permite sa ma plateasca in continuare si reintru in campul muncii sau se incheie contractul meu de munca.
Azi am fost anuntata ca firma nu mai are sanse de reabilitare si contractul meu de munca va fi incheiat. Toate bune si frumoase, doar ca nu vor sa imi dea actele necesare depunerii dosarului de somaj. Eu inca nu am semnat nici o decizie de desfacere a contractului de munca.
As dori sa stiu conform carei legi va trebui desfacut contractul meu de munca(nu este cu acordul partilor si nici din cauza mea, a angajatului) si de asemenea cum pot sa ii fac sa imi dea actele necesare dosarului de somaj? Mentionez ca eu acum sunt in perioada examenelor la facultate si nici o firma nu ma v-a angaja azi si sa imi dea voie sa ma duc la examen la facultate din 3 in 3 zile.

Va multumesc anticipat.