avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Activitate Flaviusela

Activitate Flaviusela

Foarte bine punctat. Cam asa trebuie sa privim lucrurile. Educatia ti-o acorda familia....
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire, astfel:
Am o hotarare judecatoreasca, pe latura penala, de condamnarea a unui inculpat, in care instanta a dispus obligarea unor societati la restituirea bunurilor furate de catre inculpat, persoanelor civile, parti civile constituite in cazul dosarului penal.
Au trecut mai bine de 5 ani, iar partile civile nu au facut adrese de restituire bunuri, societatile, in cauza, neavand adresele partilor civile, inserate in hotarare, nu au facut demersuri de restituire.
Avand in vedere ca in termen de 5 ani s-au facut cheltuieli de pastrare a bunurilor, societatile in cauza au dreptul sa ceara anumite cheltuieli, in caz de restituire?
Daca partile civile nu-si solicita restituirea bunurilor, cat timp societatea este obligata sa le pastreze?
Va multumesc.
Din punctul meu de vedere, este limpede ca ati fost inselata.
Cred ca se impune sa faceti plangere penala impotriva persoanei care v-a promis furnizarea lemnelor de foc, cea care a emis factura fiscala, pentru inselaciune.
In aceasta plangerea aratati cum au stat lucrurile si faptul ca ati virat suma de bani, in contul unei alte persoane. Organele de cercetare penala vor stabili daca exista legatura intre cele doua persoane.
Daca exista, dati-i in judecata pe amandoi, sa raspunda in solidar pentru paguba produsa.
Consider ca aveti sanse mari sa va recuperati suma, intrucat ati dat dovada ca sunteti de buna-credinta.
Mult succes!
In locul dumneavoastra as incheia un contract de vanzare-cumparare, intre mama dumneavoastra si dumneavoastra, cu clauza de intretinere si drept de abitatie al acesteia pana la sfarsitul vietii.
Testamentul nu ii inlatura de la mostenire pe mostenitorii legali (fratele dumneavoastra), ci le micsoreaza cota din mostenire.
Testamentul poate fi revocat, in orice moment, de catre cel care a dispus prin testament.
Un bun aflat in coproprietate nu il poti executa silit, pana cand nu faci iesirea din indiviziune.
Multumesc din inima, pentru consiliere.
Nu era avocatul care ma reprezenta pe mine, ci era avocatul partii adverse. Ambii, expertul si avocatul celeilalte parti, s-au inteles sa faca o expertiza care sa il avantajeze pe acesta din urma. Amandoi faceau presiuni asupra mea sa nu ma prezint, intrucat obiectul supus expertizarii nu exista, dar in instanta au aratat ca a fost inlocuit si ca a cheltuit o suma de aproximativ 3000 de lei ca sa il inlocuiasca.
Ca sa ma intelegeti mai bine, ma expun situatia pe larg:
Eu sunt jurista la o societate comerciala din Neamt, iar societatea la care lucrez are puncte de lucru in toata tara. In anul 2012 am incheiat un contract de inchiriere cu o persoana juridica din Mehedinti. In contract am stipulat ca vom plati chiria in avans, pe 3 luni, iar daca ne vom inchide activitatea il vom notifica pe proprietar cu cel putin 45 de zile. Bunurile au fost predate pe baza de proces-verbal, dar in contract am stipulat ca le vom preda in aceleasi conditii pe care le-am primit, cu exceptia uzurii normale a lucrului. Toate au fost in regula, pana in anul 2013, luna mai, cand am notificat proprietarului intentia de reziliere a contractului. S-au predat bunurile primite pe baza de proces-verbal, iar atunci cand i s-a pus in vedere ca trebuie sa ne restituie chiria, in avans (noi i-am cerut-o pe o luna, desi trebuia sa o restituie pe o luna si jumatate, proportional cu perioada ocupata de catre noi), proprietarul a refuzat restitruirea acesteia, pe motiv ca am deteriorat un covor. Acel covor nu a fost predat pe baza de proces-verbal, el putand sa il inlature in momentul cand ne-a dat spatiul in inchiriere.
Intitial l-am chemat la mediere, dar fara niciun rezultat, in luna iunie mi-a spus ca a cheltuit suma de aproximativ 3000 de lei si isi rezerva un drept de retentie.
In luna iulie il dam in judecata, iar in intampinare, ca proba, ataseaza o factura fiscala fictiva, intocmita in luna august ca a cumparat un alt covor, in locul celui distrus, desi in luna iunie printr-o adresa mentiona ca a cumparat covorul!!!
Instanta i-a pus in vedere sa depuna factura de achizitie a primului covor, ei au spus ca nu o mai au, iar atunci i-a pus in vedere sa prezinte covorul in cadrul expertizei.
Au avut loc doua invitatii, la prima, ei nu au participat, iar la a doua a fost circ. Ei au crezut ca nu o sa particip, intrucat sunt din Neamt si fac 10 ore de condus. Eu am participat la fiecare termen.
Am fost insultata de catre avocat, ca mi-am gasit amanti si de aceea vin in Mehedinti, a folosit cuvinte grele la adresa mea, dar expertul tacea.
Si expertul a incercat sa ma intimideze, anterior expertizei, m-a invitat in oras (eu am refuzat), vorbea tendentios, dar mi-am anuntat seful meu direct, ce presiune face asupra mea.
Si avoctaul a tinut sa-mi spuna ca sotia lui este judecator, ca sa ma faca sa renunt.
La expertiza am avut surpriza sa constat, ca pe jos era acelasi covor, iar in hol era format din doua bucati, unde a fost perforat de caseria blindata, a fost taiat si a completat cu o alta bucata de acelasi fel, nu era un intreg. Cand iti cumperi ceva nou, nu iti cumperi din bucati.
Suma de recuperat din chirie este mica, dar cheltuielile de judecata totalizeaza aproape 10.000 de lei.
Avand in vedere aceasta situatie, am formulat sesizare impotriva expertului la Biroul de Expertize Locale, iar un exemplar l-am atasat la dosarul instantei.
Asta mi-am dorit si eu, dar avocatul si expertul s-au inteles si nu au eliberat niciun inscris doveditor. Practic acel proces-verbal atesta faptul ca partile au fost la expertiza si au fost constatate niste aspecte.
Ca sa nu mai spun ca eu am fost jignita de catre avocat ca m-am prezentat la expertiza, iar expertul nu a calmat situatia. Mentionez ca expertiza a avut loc la domiciliul paratului, iar celelalte parti aveau interesul sa nu ma prezint, intrucat obiectul supus expertizarii nu a existat vreodata. Daca eu nu ma prezentam, expertul intocmea expertiza ca si cum acel obiect a fost gasit la fata locului.
Expertul tehnic m-a sunat sa nu ma prezint la expertiza, ca nu este cazul.
Fata de aceasta situatie, am formulat sesizare la Biroul Local de Expertize, impotriva expertului, intrucat nu a fost neutru.
Multumesc.
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati la urmatoarea problema:
De curand am participat la o expertiza tehnica si la final am dorit sa mi se elibereze un proces-verbal cu cele constatate la fata locului. Expertul si avocatul celeilalte parti s-au opus, pe motiv ca nu exista reglementare juridica.
Pe toata durata expertizei, expertul tehnic a consemnat cateva date pe o foaie, nu a semnat nicio parte implicata in proces veridicitatea celor consemnate.
Este legal ce au facut ei?
Va multumesc.