avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescrierea unei hotarari judecatoresti, pe latura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescrierea unei hotarari judecatoresti, pe latura penala, iar civil s-a dispus restituirea unor bunuri, apartinad unor terte persoane

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire, astfel:
Am o hotarare judecatoreasca, pe latura penala, de condamnarea a unui inculpat, in care instanta a dispus obligarea unor societati la restituirea bunurilor furate de catre inculpat, persoanelor civile, parti civile constituite in cazul dosarului penal.
Au trecut mai bine de 5 ani, iar partile civile nu au facut adrese de restituire bunuri, societatile, in cauza, neavand adresele partilor civile, inserate in hotarare, nu au facut demersuri de restituire.
Avand in vedere ca in termen de 5 ani s-au facut cheltuieli de pastrare a bunurilor, societatile in cauza au dreptul sa ceara anumite cheltuieli, in caz de restituire?
Daca partile civile nu-si solicita restituirea bunurilor, cat timp societatea este obligata sa le pastreze?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
Flaviusela, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescrierea raspunderii civile in cazul procesului penal cezarad cezarad Daca o persoana vatamata a obtinut o hotarare judecatorească de condamnare a inculpatului pentru inselaciune, iar inculpatul a fost condamnat in anul 2004 la ... (vezi toată discuția)
Parte civila in procesul penal advsys advsys Suntem parte civila intr-un proces penal in care inculpatii au fost condamnati, o parte din bunurile inculpatiilor au fost sechestrate (apartamente, ... (vezi toată discuția)
Pretentii nesustinute in latura civila Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Avem un dosar penal in care partea vatamata (societate comerciala) s-a constituit si parte civila cu o anumita suma. Aceasta parte civila nu si-a sustinut ... (vezi toată discuția)