avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parte civila in procesul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parte civila in procesul penal

Suntem parte civila intr-un proces penal in care inculpatii au fost condamnati, o parte din bunurile inculpatiilor au fost sechestrate (apartamente, autoturisme si sume de bani), o parte din partile civile care s-au constituit figureaza cu sume mult mai mari decat societatea noastra....

Intrebarea mea este daca vom putea recupera ceva si care ar fi pasii pt a proceda la recuperarea sumei in cauza.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:34, 26 Iunie 2012
Daca instanta va dispune condamnarea inculpatilor si va considera ca pretentiile civile sunt intemeiate le va admite in maniera in care le-ati formulat. In ce priveste modalitatea de recuperare a pretentiillor civile, dupa ramanearea definitiva a hotararii judecatoresti, veti putea pune in executare silita hotararea, cu exceptia cazului in care inculpatii inteleg sa va achite de buna voie prejudiciul.
Dupa ramanerea definitiva a hotararii ea va fi pusa in executare silita sub aspectul laturii civile, prin valorificarea bunurilor sechestrate.

Daca intre partile civile exista unele care au o creanta cu rang prioritar, garantata intr-una din modalitatile legale, atunci acestia isi vor valorifica prioritar creanta, apoi ceilalti creditori.

Daca nu exista creditori privilegiati atunci bunurile vor fi valorificate si creanta recuperata proportional de catre toti creditorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)
Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)
Executare silita rrocambole rrocambole 1)In cazul garantarii unui credit bancar cu un imobil, daca creditul nu este inapoiat iar dupa vanzarea imobilului se obtine o suma mai mica decat cea datorata ... (vezi toată discuția)