avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pretentii nesustinute in latura civila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pretentii nesustinute in latura civila

Avem un dosar penal in care partea vatamata (societate comerciala) s-a constituit si parte civila cu o anumita suma. Aceasta parte civila nu si-a sustinut deloc pretentiile cerute in timpul up si, mai mult, nu a venit niciodata, citata fiind, la vreun termen de judecata.
Ce aparari se pot face pt. inculpat, in latura civila a dosarului penala, vis-a-vis de atitudinea partii civile si pretentiile cerute?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 13:30, 25 Februarie 2007
Respingerea lor ca nesustinute si nedovedite (daca nici nu au trimis documente la dosar).
Vis-a-vis de atitudine, nu prea poti face nimic.....
Cu pretentiile e alta mancare de peste: daca nu le dovedeste, nu prea i se dau, asa ca..... lasa-i in pace, nu-i zgandara:(
Nu e chiar asa... judecatori care dau daune morale (asta mi s-a intamplat mie) chiar daca sunt nesustinute, am vazut. Putin mai greu cu cele materiale, dar... am auzit si de astfel de cazuri chiar daca experienta imi spune ca e de neconceput.

Scapi de ele in apel.
Dovada prejudiciului este o factura platita(+ chitanta aferenta) si neonorata ( vorbim de prestari servicii de publicitate neexecutate) + un contract de publicitate.
Da, stiu ca nu prea au ce cauta in penal (au ajuns aici in urma autodenuntului inculpatului: speta e frumoasa tare!), dar la acel moment inculpatul a mai emis si un cec fara acoperire unei alte societati, organul de urmarire penala facind un singur dosar pt. mai multe infractiuni ( deci avem mai multe parti vatamate si parti civile). Partile vatamate au fost doar la up cind au dat declaratia si s-au constituit si parte civila, atit. De atunci nu i-a mai vazut nimeni niciodata desi, cum spuneam, au fost corect citati.
Asa si... care-i finalitatea cu speta asta? Sau are vreo idee pe care n-am prins-o?
Cum s-a terminat?

Alte discuții în legătură

Se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? outlander outlander Buna ziua As dori sa va intreb daca se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Termen constituire parte civila marianaragalie marianaragalie Va rog sa ma ajutati cu art din CPP in care se precizeaza termenul in care intru-un dosar penal o persoana se poate constitui parte civila. Multumesc (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului la actiune Cristian Cosma Cristian Cosma Speta:In 2007, inculpatul A, sofer pe camion la S.C. B SRL, intra in depasire fara sa se asigure si provoaca un dublu accident in care intra in coliziune cu X ... (vezi toată discuția)