Avem un dosar penal in care partea vatamata (societate comerciala) s-a constituit si parte civila cu o anumita suma. Aceasta parte civila nu si-a sustinut deloc pretentiile cerute in timpul up si, mai mult, nu a venit niciodata, citata fiind, la vreun termen de judecata.
Ce aparari se pot face pt. inculpat, in latura civila a dosarului penala, vis-a-vis de atitudinea partii civile si pretentiile cerute?
Vis-a-vis de atitudine, nu prea poti face nimic.....
Cu pretentiile e alta mancare de peste: daca nu le dovedeste, nu prea i se dau, asa ca..... lasa-i in pace, nu-i zgandara:(
Nu e chiar asa... judecatori care dau daune morale (asta mi s-a intamplat mie) chiar daca sunt nesustinute, am vazut. Putin mai greu cu cele materiale, dar... am auzit si de astfel de cazuri chiar daca experienta imi spune ca e de neconceput.
Dovada prejudiciului este o factura platita(+ chitanta aferenta) si neonorata ( vorbim de prestari servicii de publicitate neexecutate) + un contract de publicitate.
Da, stiu ca nu prea au ce cauta in penal (au ajuns aici in urma autodenuntului inculpatului: speta e frumoasa tare!), dar la acel moment inculpatul a mai emis si un cec fara acoperire unei alte societati, organul de urmarire penala facind un singur dosar pt. mai multe infractiuni ( deci avem mai multe parti vatamate si parti civile). Partile vatamate au fost doar la up cind au dat declaratia si s-au constituit si parte civila, atit. De atunci nu i-a mai vazut nimeni niciodata desi, cum spuneam, au fost corect citati.