avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate michelle_ax

Activitate michelle_ax

romascanu a scris:

Am raspuns eu aici unei intrebari similare
www.avocatnet.ro/content/for...

Va multumesc mult. Asta ma interesa. Acum m-am lamurit. Exista contract de schimb. Din ceea ce am citit pe link-ul dvs, mai apare o intrebare. Se poate declara ca valoarea caselor este aceeasi sau exista bareme prestabilite pentru a evalua locuintele. Mentionez ca am o garsoniera si vreau un ap. cu 2 sau 3 cam.
Stoica Ioana a scris:

Schimbul care are ca obiect bunuri imobile se incheie numai in forma autentica , la notar.
[/quot
Stiam asta. Intrebarea mea este daca se fac 2 contracte de vanzare cumparare pentru cele 2 locuinte, sau exista un tip special de contract care se incheie intre proprietari. Daca stie cineva si ce acte sunt necesare ar fi minunat. :">
Care este modalitatea de a incheia legal un schimb de locuinte? se fac 2 contracte de vanzare-cumparare sau exista vreun tip de contract special pentru acest tip de tranzactie? care sunt taxele (aproximative) in cazul acestei tranzactii?
Multumesc.
Am o societate comerciala ce are ca domeniul de activitate publicitatea. Din motive personale doresc sa cedez aceasta societate catre 2 dintre membrii familiei mele. Care este cadrul legal in care se poate face acest transfer de proprietate? Mentionez ca sunt asociat unic al acestei societati. Nu am angajati, iar firma este in perfecta ordine, din punct de vedere financiar. Nu am datorii de niciun fel. In plus in momentul schimbarii proprietarului ar trebui adaugat inca un domeniu de activitate, transporturile.
Ma puteti ajuta? Care este procedura? unde ar trebuie facuta aceasta schimbare, la notar sau la registrul comertului?