Am o societate comerciala ce are ca domeniul de activitate publicitatea. Din motive personale doresc sa cedez aceasta societate catre 2 dintre membrii familiei mele. Care este cadrul legal in care se poate face acest transfer de proprietate? Mentionez ca sunt asociat unic al acestei societati. Nu am angajati, iar firma este in perfecta ordine, din punct de vedere financiar. Nu am datorii de niciun fel. In plus in momentul schimbarii proprietarului ar trebui adaugat inca un domeniu de activitate, transporturile.
Ma puteti ajuta? Care este procedura? unde ar trebuie facuta aceasta schimbare, la notar sau la registrul comertului?
Este cat se poate de simplu.Pentru linistea dvs ulterioara, e recomandat sa intocmiti un contract de cesiune din care sa sa reiasa ce cesionati (daca aveti credite in special).Este ideal sa fie autentificat acest inscris la notariat dar nu si obligatoriu. Apoi, va prezentati la Reg.Comertului, unde se intocmeste un act aditional la actul constitutiv al societatii de unde reiese ca dvs. va retrageti si sunt cooptati ceilalti asociati si cotele lor de participare la capitalul social si la profit si pierdere.Tot in acest document se inscriu si celelate mentiuni :eventuala chimbare a sediului social, inchidere puncte de lucru , adaugare noi activitati, etc.Mult succes!