avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Se poate intocmi un singur Act Constitutiv nou in care ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Se poate intocmi un singur Act Constitutiv nou in care sa se faca modificari atat in ceea ce priveste asociatii cat si sediul social?

Buna ziua,

Suntem 2 asociati la o societate comerciala (SRL), iar asociatul meu vrea sa plece din firma.

Am inteles ca pentru a face acest lucru va trebui intocmit un contract de cesiune, care trebuie despus, impreuna cu alte documente la Registrul Comertului.

Pe langa acest lucru, pentru societate, trebuie schimbat de sediul social.

Intrebarea mea este daca pentru aceste doua schimbari se pot face in acelasi timp la Registrul Comertului, si deci ambele schimbari sa apara pe noul Act Constitutiv.

Mai mult, care sunt documentele necesare, pe langa cele deja solicitate pentru inregistrarea contractului de cesiune, care trebuiesc adaugate pentru a putea schimba de asemenea sediul social al societatii?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra,
Constantin Tovisi
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 20:08, 26 Martie 2010
Da, se pot face modificarile intr-un singur act constitutiv actualizat.
In privinta actelor de adaugat la dosar, daca deveniti asociat unic trebuie si o declaratie ca intruniti conditiile legale pentru aceasta calitate, adica nu sunteti asociat unic in alta societate. Puteti introduce aceasta declaratie ca si clauza, direct in actul constitutiv.
Alte acte: tot ce se cere in legatura cu noul sediu.
In fine, inainte de cesiune este hotararea aga de retragere, cesiune, eventual in aceeasi, insa posibil sa va incurcati in formulari, sediul nou.
Daca schimbati sediul social, va trebui sa predati vechiul certificat de inregistrare, pentru ca veti primi unul pe noul sediu.
De asemenea va trebui sa intocmiti o declaratie pe proprie raspundere model 1 (nu desfasurati activitati)sau model 2 pentru autorizarea pe noul sediu pe aceleasi activitati pe care le-ati avut la vechiul sediu sau chiar numai pentru activitati de birou. Certificatul constatator vechi va fi predat
Uite ai putea sa formulezi cesiunea si in hot AGA, asa:

"Au hotarat urmatoarele :

I). Aproba cesionarea de catre dl. A O , catre dl. K A , a unui numar de 313 parti sociale in valoare nominala de 10 lei fiecare, insumând 3.130 lei, in urmatoarele conditii:
1.Eu A O , cedez domnului K A , un numar 313 parti sociale in valoare nominala de 10 lei fiecare, insumând 3.130 lei pe care le detin la SC “C I C ” SRL, aport in numerar si declar ca am primit de la cesionar contravaloarea partilor sociale cedate.
2.Eu K A , primesc de la A O cele 313 parti sociale in valoare nominala de 10 lei fiecare, insumând 3.130 lei pe care le detine la SC “C I C ” SRL, caruia i-am achitat contravaloarea partilor sociale cedate.
3.Prezenta cesiune de parti sociale se completeaza de drept cu dispozitiile Codului civil si ale Codului comercial.
4.Litigiile aparute in legatura cu formarea, validarea, interpretarea sau executarea obligatiilor dintre cele doua parti se solutioneaza pe cale amiabila sau de catre instantele judecatoresti competente.

Deci poti sa inserezi asta in HOT AGA si nu mai faci contract de cesiune.
Bafta!
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)
Schimbare act constitutiv - adaugare asociat element94 element94 Buna ziua. Imi spuneti va rog ce actre trebuiesc pentru schimbarea unui act constitutiv ? Dorim sa ne asociam cu un cetatean strain. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Rescriere act constitutiv  Lăzăruţiu Lucian Lăzăruţiu Lucian As dori pareri de la cei care au depus la ORC actul constitutiv actualizat. Cum se procedeaza mai exact? Eu am o cesiune de parti sociale. In acest caz la ... (vezi toată discuția)