avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Rescriere act constitutiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Rescriere act constitutiv

As dori pareri de la cei care au depus la ORC actul constitutiv actualizat. Cum se procedeaza mai exact?
Eu am o cesiune de parti sociale. In acest caz la actualizarea actului constitutiv mai apare si fostul asociat sau pur si simplu redactez un nou act constitutiv cu noul asociat?
Cel mai recent răspuns: TEA , utilizator 00:47, 10 Mai 2007
Nu mai apare fostul...
Se face asa:
Act constitutiv la SC....
Varianta actualizata la data de...
Subsemnatii>
X
si Y.....(acestia sunt actualii asociati)
in calitate de asociati ai SC ... emitem versiunea actualizata a actului constitutiv al SC modificat prin actul aditional (sau hot aga) din data de ....
Art1.....copiat ca atare
Art 2...sediul (daca l-am modificat de 10 ori intre timp il trec aici pe cel ACTUAL). etc..etc...
OK , asa ma gandisem si eu, dar atunci cum apare capitolul referitor la capitalul social? Tinand cont ca fostul asociat a facut varsamantul de capital social eu cred ca el ar trebui sa ramana si acolo sa fie introdusa cesiunea. SAU?
La art referitor la capitalul social trebuie sa apara ceva de genul acesta (vedeti si cum sunt formularile prin actul dvs. )

Capitalul sociatatii este de ......varsat integral la data constituirii societatii...
Structura capitalului social este urmatoarea: (introduceti o astfel de formulare pentru a evidentia structura actuala ca urmare a cesiunii).
X (noul) detine ...n ps in valoare nominala de ....reprezentand...% din capitalul social. (sau ..% cota de participare la benefii si pierderi).
Nicoleta multumesc mult si mai lasa-ma, te rog, cu dvs. si alte chestii ... doar suntem colegi pe acest forum si in plus nu sunt chiar asa de batran;)
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2007
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Pur si simplu am redactat actul constitutiv cu noul asociat. Si a fost ok.

Alte discuții în legătură

Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Nou act constitutiv asociat unic eugen82 eugen82 Intr-un srl cu doi asociati unul se retrage - prin hotarire AGA si contract cesiune, celalat asociat devine asociat unic Intrebarea este daca la reg.com. ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni catre o pj din olanda adinaadina adinaadina Am urmatoarea speta: SC X SA are 2 asociati: o persoana fizica si una juridica. PF vrea sa cesioneze toate actiunile sale la o societate din Olanda ([i]de fapt ... (vezi toată discuția)