avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale nou act constitutiv asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

nou act constitutiv asociat unic

Intr-un srl cu doi asociati unul se retrage - prin hotarire AGA si contract cesiune,
celalat asociat devine asociat unic
Intrebarea este daca la reg.com. poate fi depus un nou act constititutiv adaptat pt. asociat unic - alta formulare, alte articole?
Fiind fara AGA, ci decizie asoc. unic, mare parte din vechiul act constitutiv nu mai este de actualitate, trebuie inlocuit aproape totul. Adica nu o modificare a unor articole ale vechiului act, ci un act cu totul nou. se poate?
Daca da, este acest act constitutiv intitulat "act reactualizat" sau "act nou"?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:02, 28 August 2011
Este acelasi act constitutiv, insa modificat. Nu trebuie intitulat in nici un fel. Denumirea lui va fi "act constitutiv al sc...." cu modificarile aduse prin AGA ori Decizie dupa caz.
Este foarte simplu de modificat actul respectiv, astfel, acesta va purta denumirea de Act Constitutiv Actualizat al .... iar in cadrul acestuia veti modifica doar acolo unde apare Adunarea Generala Ordinara/Extraordinara a Asociatilor si respectiv Hotararea Adunarii Generale Ordinare/Extraordinare a Asociatilor, cu Asociatul Unic, respectiv Decizia Asociatului Unic. Totodata, acolo unde apare Capitolul sau articolul privind asociatii, veti modifica corespunzator si, bineinteles, in cadrul articolului privind Administratorul, daca intelegeti sa indepliniti si functia de Administrator. Pentru inregistrarea la Registrul Comertului, trebuie sa aveti un dosar tip sina, Hotararea AGA prin care se aproba cesiunea de parti sociale ale asociatului care iese din societatea celui care ramane Asociat Unic, Anexa la Hotararea Adunarii Generale Ordinare/Extraordinare a Asociatilor (contoarul de cuvinte) + copie de pe Hotarare, cererea tip (mentiune - de la Biroul de Informatii de la Registrul Comertului), Actul Constitutiv Actualizat si ATENTIE, sa NU FITI ASOCIAT UNIC si in cadrul unei alte firme. Taxele sunt in jurul sumei de 400-500 de lei, in functie de nr-ul de caractere ce il contine Hotararea. Cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius”, Avocat
in situatia mea nu am cum sa modific pe ici pe colo vechiul act, trebuie rescris intr-o forma noua, se poate? asta era intrebarea
Fara nicio problema, atata timp cat modificati doar dispozitiile cu privire la asociati/asociatul unic, astfel incat restul dispozitiilor sa ramane identice, de ex. sa nu modificati dispozitiile privind capitalul social, obiectele de activitate, etc. Cu stima.
Act constitutiv actualizat al SC xxx SRL

Alte discuții în legătură

Modificare act constitutiv srl aartist aartist Doresc sa modific actul constitutiv al unui SRL, prin schimbarea unor atributii ale Consiliului de Administratie si ale directorului general. Asociatul unic ... (vezi toată discuția)
Aga si anexa la monitor lavynyaa lavynyaa Buna ziua! Va deranjez cu 2 intrebari: 1/ Am depus acte la Registrul Comertului pentru prelungire mandat administrator si prelungire punct de lucru. Mi-a ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de o cesiune de actiuni Instantlife Instantlife Buna ziua, Avem o societate inchisa pe actiuni, cu actiuni nominative in forma dematerializata. Un actionar minoritar isi vinde pachetul de actiuni (sa ... (vezi toată discuția)