avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CESIONARE PARTI SOCIALE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CESIONARE PARTI SOCIALE

buna ziua!O societate comerciala nou infiintata cu doi asociati si adiministratori in acelasi timp. Cei doi lucreaza in spatiul UE. A treia persoana este imputernicita prin notariat sa-i reprezinte peste tot. in acea procura este specificat clar " cesionarea partilor " . Am intampinat greutati la inregistrarea in scop de TVA si inregistrarea in registrul operatorilor intercomunitari, deoarece unul dintre asociati are datorii la ANAF si mi-a dat respingere dosar. Acel asociat a fost de acord sa cedeze partile celuilat asociat , dar ei fiind plecati din tara, mi-e nu imi da voie Registrul Comertului sa cesionez partile; e nevoie de declaratiile lor (i-am indrumat la spusele sefului de serviciu de la Registru sa mearga la consulatul Suediei- raspunsul a fost ca nu fac asa ceva , spun ei ca nu este legal....trebuie sa se intoarca in tara. Intrebarea mea este : Nu exista alta portita ca sa nu se mai intoarca in tara pentru declaratii, pentru ca acea procura nu este luata in seama de Registru Comertului. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet , Avocat 21:12, 6 Februarie 2013
Din ce ati detaliat vreti sa semnati in contractul de cesiune si pentru cedent si pentru cesionar, deoarece spuneti ca aveti "procura".

Cel mai bine duceti-va la Reg.Comertului la o informare, dar va spun ca nu aveti calitate pentru a semna, reg.com. nu va accepta contractul de cesiune, hot. AGA si restul documentatiei .

De asemenea nu se pot face cesiuni de parti sociale , daca exista datorii.
Porcura poate fi data in fata unui notar din Suedia si va fi tradusa. Daca cesiunea se va face catre un asociat nu vor fi probleme, daca se va face catre o persoana din afara societatii vor fi probleme daca firma are datorii.
Varianta: redactati toate actele privind cesiunea, respectiv Hotararae AGA, Actul Constitutiv actualizat, Contractul de Cesiune si Declaratia de Asociat unic, le trimiteti pe mail, le semneaza asociatii (de oriunde s-ar afla) si vi le trimit semnate prin dhl.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl crysenc21 crysenc21 Din cate am inteles, cesiunea partilor sociale catre persoane din afara societatii se face in 2 etape. In prima etapa am vazut ca cea mai importanta este ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune actiuni societate comerciala rotelco rotelco Buna ziua Aveti amablilitatea sa imi raspunde-ti la o intrebare si anume: Pentru iesirea din actionariatul firmei a 2 asociati avem nevoie de Contract de ... (vezi toată discuția)