Din cate am inteles, cesiunea partilor sociale catre persoane din afara societatii se face in 2 etape. In prima etapa am vazut ca cea mai importanta este hotararea aga.
De asemenea, potrivit celor de pe site-ul Registrului Comertului in etapa a 2-a se depune contractul de cesiune, alaturi de alte acte.
Intrebarea mea este legata de aceasta a 2-a etapa - si de contractul de cesiune - deoarece pe site-ul registrului comertului apare mentiunea ca daca actul modificator - respectiv Hotararea AGA - contine toate clauzele referitoare la drepturile si obligatiile cedentilor si cesionarilor si a fost semnat si de acestia, contractul de cesiune nu se mai prezinta.
Cum trebuie sa arate hotararea AGA care se depune in prima etapa - pentru a fi semnata si de noul asociat si pentru a nu mai depune ctr de cesiune in a 2-a etapa?
Prin hotararea asociatilor se dispune cesionarea catre persoana X care devine asociat in SRL prin achizitionarea partilor sociale. In baza hotararii si a contractului de cesiune se intocmeste Actul constitutiv reactualizat care se depune la Registrul comertului cu toate actele care au stat la baza intocmirii lui ( hotararea si contractul de cesiune)
Hotarare aga cesiune
Anny2009
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)