avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale SRL

Din cate am inteles, cesiunea partilor sociale catre persoane din afara societatii se face in 2 etape. In prima etapa am vazut ca cea mai importanta este hotararea aga.

De asemenea, potrivit celor de pe site-ul Registrului Comertului in etapa a 2-a se depune contractul de cesiune, alaturi de alte acte.

Intrebarea mea este legata de aceasta a 2-a etapa - si de contractul de cesiune - deoarece pe site-ul registrului comertului apare mentiunea ca daca actul modificator - respectiv Hotararea AGA - contine toate clauzele referitoare la drepturile si obligatiile cedentilor si cesionarilor si a fost semnat si de acestia, contractul de cesiune nu se mai prezinta.

Cum trebuie sa arate hotararea AGA care se depune in prima etapa - pentru a fi semnata si de noul asociat si pentru a nu mai depune ctr de cesiune in a 2-a etapa?

Ma puteti ajuta cu un model?
Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 14:31, 5 Septembrie 2012
Prin hotararea asociatilor se dispune cesionarea catre persoana X care devine asociat in SRL prin achizitionarea partilor sociale. In baza hotararii si a contractului de cesiune se intocmeste Actul constitutiv reactualizat care se depune la Registrul comertului cu toate actele care au stat la baza intocmirii lui ( hotararea si contractul de cesiune)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Ce doc se depun in etapa i cesiune? adela05 adela05 In etapa I a cesiunii, inafara de AGA cesiune se mai depune vreun doc? Este nevoie si de ctr de cesiune? Multumesc (vezi toată discuția)
Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)