Sigur ca da, acei ani sunt vechime. Faceti dovada cu adeverinta pentru aceea perioada mergeti la casa de pensii si formulati cerere de recalculare a pensiei in raport de aceea perioada.
Av. Zodila Elena
www.onlinelawyer.ro
Daca nu se poate realiza dezbaetrea succesorala la notariat, atunci singura competenta este instanta de la ultimul domiciliu al defunctului.
Dar atentie mare ati acceptat succesiunea in termenul de 6 luni? expres (prin declaratie la notariat) sau tacit prin acte de administrare a bunurilor, plata impozitelor, reparatii a? cand ati mers la notariat data? si exista vreo dovada?
Daca mostenitorii rezervatari nu au acceptat succesiunea in cele 6 luni pot fi decazuti din dreptul de a mosteni.
Consultati mai bine un avocat din localitatea dvs in aceasta situatie.
Av. Zodila Elena
www.onlinelawyer.ro
Fara acordul tatalui nu puteti, iar daca o faceti totusi acel act este lovit de nulitate absoluta.
Avand in vedere ca este unicul copil puteti face o donatie pentru scutirea taxelor notariale, intrucat nu are atunci cine sa conteste donatia.
Av. Zodila Elena
www.onlinelawyer.ro
Daca ambii soti sunt de acord cu desfacerea casatoriei, incepand cu 01 ianuarie 2011 puteti desface casatoria si la starea civile unde s-a incheiat casatoria, fie la un birou notarial. Dar atentie daca exista copii desfacerea casatoriei prin metodele aratate anterior nu rezolva si situatia copiilor, urmand dupa aceea sa inaintati in instanta o actiune de incredintarea a copiilor si de plata pensiei de intretinere.
Dar daca nu puteti astpta va trebuie atunci sa va prezentati la judecatoria sector 4 personal cu actiunea redactata in trei exemplare (intemeiata atat in fapt, cat si in drept), certfificatul de casatorie in original, copii de certicatele de nastere copii, copiide pe cartile de identitate soti, taxa de timbru in valoare de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei. In cazul incredintarii sunt necesare adeverinte de venit pentru ambii soti pe ultimele 6 luni, si trebuie sa indicati adresa sotului.
Av. Zodila Elena
[editat adresa web]
Data fiind varsta foarte mica a copiilor este chiar indicat ca mama sa ceara incredintarea copiilor. In plus instanta va tine cont si de faptul ca mama se afla in concediu de crestere a copilului de 5 luni.
In cadrul actiunii de divort trebuie solicitat pe langa incredintarea copiilor mamei si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Depinde foarte mult si de situatia dvs daca ve-ti dori sa solicitati si paratajarea bunurilor comune, dar cel mai indicat este intradevar sa consultati personal un avocat, pentru a discuta si noile regelementari legale cu privire la desfacerea casatoriei.
Av. Zodila Elena
www.onlinelawyer.ro
Daca nu consultati si nu sunteti asistata de un avocat mare lucru nu veti reusi pe cont prorpiu, sunt multe aspecte procedurale pe care le cunosc avocati, pentru a le invoca in aparare. In mod normal la primul termen trebuia sa formulati o cerere reconventionala la actiunea de partaj, si nu sa porniti asa cum sustineti o actiune in constatare, intrucat in cadrul cererii reconventionale trebuia sa cereriti constatarea cotei care o considerati dvs.
Dar daca sunteti deja la al doilea termen, care daca afost acordat pentru a va angaja un avocat, atunci asa sa faceti pentru a se putea formula toate cererile necesare si procedurale pentru dvs. In plus este necesara si o expertiza cu privire la valoarea imobilului.
In plus actiunea de partaj a sotului trebuia sa va fie comunicata alaturi de citatie, iar daca nu macar la primul termen trebuia sa invederati ca nu vi s-a comunicat si nu cunoasteti pretentiile sotului. Trebuie neaparat actiunea de partaj formulata de avocatul sotului dvs.
Av. Zodila Elena
www.onlinelawyer.ro
Consultati un avocat pe aceasta problema sunt multe discutii de purtat, in plus trebuiesc studiate si analizate acele sentinte la care faceti referire si toate actele ce le detineti.In plus trebuie discutat si modul in care a fost formulata cererea i baza Legii 18/1991 si multe alte aspecte....
Av. Zodila Elena
www.onlinelawyer.ro
Avand in vedere afectiunea de care sufera bunica "dementa" nici nu are capacitate de exercitiu si prin urmare nu poate semna si lua decizii ci doar reprezentantul sau legal adica curatorul. Orice act semnat de o peroana fara capacitate este lovit de nulitate absoluta.
Av. Zodila Elena
www.onlinelawyer.ro
Proprietate se dobandeste prin acte translative de proprietate ex: contract de vanzare-cumparare, contract cu clauza de intretinere, sau in urma dezbaterii succeorale se constata prin Certfificat de mostenitor cine sunt mostenitorii, cotele lor si bunurile ce fac parte din masa succesorala, donatii, etc.
"Rolul" nici nu reprezinta si nuci nu echivaleaza cu un act de proprietate, ci pur si simplu dovada inregistrarii acelui teren pentru plata impozitului.
Dar data fiind situatia aceasta va sfatuiesc sa consultati un avocat din zona dumnaevoastra, pentru a primi indrumarile si asistenta calificata, avand in vedere ca unchiul dvs nu are tocmai intentii bune.
Av. Zodila Elena
www.onlinelawyer.ro
Inseamna ca termenul limita stabilit de lege a fost depasit. Iar o cerere formulata dupa acest termen este repinsa ca tardiva.
Trebuie sa cautati si sa gasiti motive in aparare cu privire la situatia respectiva, dar cred ca veti avea nevoie de ajutor din punct de vedere juridic.
Av. Zodila Elena
www.onlinelawyer.ro