Am un teren obtinut prin act de vanzare-cumparare de la tatal meu care si-a oprit dreptul de uzufruct viager.Eu pot sa il vand (sau donez nu stiu ce e mai bine) fiicei mele cu pastrarea uzufructului ,fara acordul tatalui meu?Si v-as ruga sa imi spuneti ce e mai bine v-c sau donatie Precizez ca ea este singura fica pe care o am si vreau sa il dau ei dar sa ne putem lua si noi o masura de siguranta pentru viitor (cand ea se va marita).Mentionez ca acolo deocamdata nu locuieste nimeni acum eu ridic o casa Va multumesc
Fara acordul tatalui nu puteti, iar daca o faceti totusi acel act este lovit de nulitate absoluta.
Avand in vedere ca este unicul copil puteti face o donatie pentru scutirea taxelor notariale, intrucat nu are atunci cine sa conteste donatia.
Pentru scutirea taxelor notariale? :stunned: Unde, că vreau și eu să merg acolo? :D
Făcând donație către fiică tata va fi scutit de la plata impozitului care se datorează statului nu notarului. .... de aceea fac toți tărăboi că încasează notarii niște taxeeeee.