avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate Filofa

Activitate Filofa

Răspuns la discuția Concesiunea
Aceste situatii le pot descoperii daca merg la primaria orasului respectiv si ma interesez ?sau unde pot afla deoarece la astfel de situatii ma refeream si dorem informatii mai detaliate.
Răspuns la discuția Concesiunea
despre ce surprize neplacute ar putea fi vorba ?
Discuție Concesiunea
Vreau sa cumpar o casa construita pe un teren concesionat pe o perioada de 48 ani.C e riscuri pot avea si ce ma sfatuiti sa fac.
Situatia este in felul urmator : minor in varsta de 1 an si 10 luni, nascut din parinti necasatoriti, cetatenie romana, stabilit in Franta. Pe certificatul de nastere in dreptul tatalui nu este trecut nimeni decat bara. In momentul de fata parintii copilului sunt despartiti iar tatal vrea sa isi recunoasca copilul insa mama ii refuza acest drept deoarece pana la varsta de 3 ani, mama primeste un venit social din partea statului francez.

Pornind de la premiza ca cel mic are cetatenie romana la fel ca mama sa, atunci normal ar fi ca procesul de stabilire a filiatiunii fata de tata sa se desfasoara conform legislatiei romane,nu? Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Pana la ce varsta a copilului tatal are dreptul sa il recunoasca sau sa inainteze proces pentru stabilirea filiatiunii ( implicand si testul de paternitate) ?

2. Procesul se va inainta in tara in care paratul este stabilit sau cea in care are cetatenie?

3. Testul de paternitate unde trebuie facut in tara sau in Franta ?

4. Carei instantei judecatoresti va trebui sa se adreseze reclamantul- tatal copilul ( in judetul de care apartin ambii parinti-Dolj)?