Mai am o nelamurire: intrucat am lucrat la un magazin alimentar cu 6 angajati si urmeaza sa se efectueze inventarul, as vrea sa stiu daca sunt obligata sau nu sa particip la inventar si ce trebuie sa fac in caz ca nu va iesi bine?! Mentionez ca am fost in concediu legal timp de 12 zile, si de atunci nu am mai avut acces in magazin, fiind doar discutii telefonice cu patronul. Trebuia facut inventarul in momentul in care mi s-a comunicat concedierea?
Inca nu am primit nici o decizie in acest sens, mi s-a comunicat doar verbal.
Concedierea va avea loc la terminarea concediului de odihna.
In locul meu este deja in proba, alta persoana.
Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie de concediere care mi se pare neindreptatita! In urma cu o luna si jumatate am cerut angajatorului sa mi se acorde 2 luni concediu fara plata, conform contractului colectiv de munca pe care l-am semnat la nivel de societate, pentru a pleca la munca in Germania. Mi s-a spus sa imi dau demisia, dar am refuzat pe motiv ca vreau sa am loc de munca, renuntand la concediul fara plata. De atunci am avut doar" zile negre", iar in timp ce efectuam concediul legal care mi s-a dat pe anul in curs, am fost anuntata ca sunt concediata!!!...pe motiv ca nu mi-as mai da interesul ca inainte si nu mai muncesc la fel!!! Ce sa fac in aceasta situatie?! am macar dreptul la somaj? Va multumesc
buna ziua! as dori sa aflu daca as putea beneficia de plata unui salariu compensatoriu, in conditiile in care, lucrez la un notariat, ca singur angajat, si datorita schimbarii sediului in alta localitate, am primit preaviz de disponibilizare incepand cu data de 22.01.2009. Mentionez ca in contractul individual de munca nu este specificata plata acestui salariu.
In al doilea rand as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj, intrucat sunt studenta in anul I la o facultate particulara si daca trebuie declarat acest lucru la intocmirea dosarului de somaj.
va multumesc anticipat pentru ajutor.
lucya