avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere abuziva

Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie de concediere care mi se pare neindreptatita! In urma cu o luna si jumatate am cerut angajatorului sa mi se acorde 2 luni concediu fara plata, conform contractului colectiv de munca pe care l-am semnat la nivel de societate, pentru a pleca la munca in Germania. Mi s-a spus sa imi dau demisia, dar am refuzat pe motiv ca vreau sa am loc de munca, renuntand la concediul fara plata. De atunci am avut doar" zile negre", iar in timp ce efectuam concediul legal care mi s-a dat pe anul in curs, am fost anuntata ca sunt concediata!!!...pe motiv ca nu mi-as mai da interesul ca inainte si nu mai muncesc la fel!!! Ce sa fac in aceasta situatie?! am macar dreptul la somaj? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 19 Iulie 2012
Aveti o decizie in acest sens ? Sau doar vi s-a comunicat ca sunteti concediata? Drept la somaj nu, deoarece nu vi s-a restructurat postul. Trebuie mai multe amanunte.
Art. 60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
.....
h) pe durata efectuarii concediului de odihna.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Asadar, concedierea dvs pe durata efectuarii CO este lovita de nulitate absoluta ...
Inca nu am primit nici o decizie in acest sens, mi s-a comunicat doar verbal.
Concedierea va avea loc la terminarea concediului de odihna.
In locul meu este deja in proba, alta persoana.
In acest sens, nu va mai ramane decat varianta sa contestati in instanta decizia de concediere ...
Mai am o nelamurire: intrucat am lucrat la un magazin alimentar cu 6 angajati si urmeaza sa se efectueze inventarul, as vrea sa stiu daca sunt obligata sau nu sa particip la inventar si ce trebuie sa fac in caz ca nu va iesi bine?! Mentionez ca am fost in concediu legal timp de 12 zile, si de atunci nu am mai avut acces in magazin, fiind doar discutii telefonice cu patronul. Trebuia facut inventarul in momentul in care mi s-a comunicat concedierea?

Alte discuții în legătură

Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, ... LOPY LOPY Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, în aceeași zi,angajatorul să dea o decizie de restrângere a activității și implicit ... (vezi toată discuția)
Concediere katalyn86 katalyn86 Buna ziua.un angajat al unei primării poate fi concediat de către primar,Cu toate că angajatul se afla in concediu de odihna si inainte nu a primit nici o ... (vezi toată discuția)
Sarcina vgeorge vgeorge Bună ziua. Lucrez la o societate comercială de vreo 2 ani. Am o întrebare: dacă rămân insărcinată și înștiițez patronul mă poate concedia? Dar ... (vezi toată discuția)