avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este posibil ca după ce am inaintat cerere de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, ...

Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, în aceeași zi,angajatorul să dea o decizie de restrângere a activității și implicit concediere și să includă în zilele de preaviz și zilele mele de concediu de odihnă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:32, 12 Februarie 2021
Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata efectuarii concediului de odihna, decat pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Desfiintarea unui post poate fi efectuata pe durata CO, iar preavizul se poate suprapune cu durata CO.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci poate fi dispusă concedierea salariatului după ce acesta a înregistrat și i s-a aprobat concediul sau nu?
Speța este următoarea: În cursul zilei de: ……….., am solicitat și mi s-a aprobat cererea cu numărul 1 privind efectuarea unui număr de 7 zile de concediu de odihnă.

În aceeași zi însă, prin Decizia nr.2/…….., având numărul de înregistrare 2, (deci după numărul de înregistrare a cererii mele de concediu de odihnă) , comunicată subsemnatei la aceeași dată, pârâtul (angajator privat) a decis concedierea mea în temeiul dispozițiilor articolului 65 alineat 1 din Codul muncii.
Mi s-a acordat un preaviz de 20 de zile, fiind prevăzut în Decizie faptul că după efectuarea acestui preaviz, respectiv la data de ….. (unde cele 7 zile de concediu de odihnă sunt incluse), îmi încetează contractul de muncă.
În acest caz angajatorul trebuia să aștepte să se termine concediul de odihnă și apoi să îmi dea preaviz 20 de zile sau e legală decizia prin care îmi sunt incluse și cele șapte zile de concediu în perioada de preaviz?


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Corect : Data concedierii trebuie sa fie dupa expirarea CO.

2. CO se poate suprapune peste durata preavizului si invers.
Mulțumesc!
Există vreo lege care să stipuleze acest aspect?Data concedierii trebuie sa fie dupa expirarea CO. Mulțumesc:

Alte discuții în legătură

Preaviz Paduraru Oana Paduraru Oana In calculul preavizului de 20 de zile lucratoare se vor scadea zilele nelucratoare impuse de legea 329/2009 pe luna decembrie(4 zile). Sau sunt considerate ... (vezi toată discuția)
Concediu si preaviz Paleata Paleata buna ziua., am fost trimis in co perioada in care la un moment dat mi s-a transmis preavizul cu decizia de desfacere a contractului individual de munca. ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz aniri09 aniri09 Buna ziua Un angajat si-a dat demisia cu previz de 20 zile lucratoare deci este in previz pana pe 21 octombrie2016.A facut tot ce trebuia pentru a reusi ... (vezi toată discuția)