avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie cu preaviz

Buna ziua
Un angajat si-a dat demisia cu previz de 20 zile lucratoare deci este in previz pana pe 21 octombrie2016.A facut tot ce trebuia pentru a reusi plecarea din firma asa cum trebuie .Am intrebat la resurse umane cate zile de co mai are de efectuat si facut cerere co din data de 4 pana azi inclusiv adica 13 octombrie 2016 .Am sunat la resurse umane ca sa nu i se inchida contract munca pana nu se termina preaviz pentru ca acest angajat dorea sa aiba continuitate de la un servici la altul,dar am aflat ca deja i s-a incheiat contract munca din data de 10 octombrie ,adica in perioada cand el era in concediu ,fara sa fie anuntat si nici nu a primit inca decizia de incetare acasa asa cum s-a zis de la resurse umane .Intrebarea este daca aveau voie sa inchida contract munca tinand cont ca angajatul era in concediu de odina
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 13 Octombrie 2016
Cu ce data a incetat c.i.m. ?

A primit vreo decizie de incetare a c.i.m. ?
cim sa incheiat pe 10 octombrie. decizia inca nu am primito
Solicitati in scris sa va elibereze o copie de pe decizia de incetare a c.i.m., intrucat din ce ati postat reiese ca data incetarii este gresita.
Buna ziua
Azi a primit decizia cu data de 10 octombrie 2016.Au voie sa inchida Cim dacaangajaul se afla in co inclusiv azi?

Cand a intrat in preaviz ?

Art. 60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
.....
h) pe durata efectuarii concediului de odihna.

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In timpul efectuarii c.o. se poate da preaviz de concediere? comercial comercial Ma aflu in urmatoarea situatie : sunt in C.O. pe anul 2010 si am fost instiintat (deocamdata verbal) ca urmeaza sa primesc preaviz de conciedere de 20 ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere lebadac lebadac Nu am beneficiat de o perioada de 20 zile preaviz, deoarece ma aflam in concediu de odihna dar angajatorul nu a tinut cont de asta pot ataca decizia de ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie Cdani71 Cdani71 Mi s-a cerut să fac cerere de demisie deoarece am spus că intru in medical si mi s-a spus că nu se accepta si am primit mesaj ca daca nu vin la muncă să ... (vezi toată discuția)