avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere demisie

Mi s-a cerut să fac cerere de demisie deoarece am spus că intru in medical si mi s-a spus că nu se accepta si am primit mesaj ca daca nu vin la muncă să lucrez 14 zile preaviz imi închide cu litera i. Ce trebuie facut? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 17 Noiembrie 2018
Litera i nu mai exista .. in prezent, desfacerea disciplinara a c.i.m. are ca temei art.61 lit.a C.mun.

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Daca sunteti in concediu medical, concedierea nu poate fi dispusa decat pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia unei gravide Madalina2801 Madalina2801 Buna seara , in februarie m-am angajat intr-o firma de logistica , iar la 1 aprilie am aflat ca sunt gravida si mi-am anuntat si patronul . Ideea este ca am ... (vezi toată discuția)
Mă poate da afară de la muncă dacă sunt însărcinată în luna a 5-a? mă simt hărțuită din acest motiv tudoradriana84 tudoradriana84 Ma poate da afara de la serviciu daca sunt însărcinată in luna a 5-a? Mi s-a propus încheierea contractului de munca si trecerea pe o firmă de recrutare ... (vezi toată discuția)
Concediere euuuuuuu euuuuuuu Buna seara, Am si si eu cateva intrebari,va rog, in legatura cu concedierea. Va spun pe scurt care este problema...un prieten a fost sunat de catre ... (vezi toată discuția)