avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua.un angajat al unei primării poate fi concediat de către primar,Cu toate că angajatul se afla in concediu de odihna si inainte nu a primit nici o sancțiune ,si nici nu exista vreun raport ca nu si-a îndeplinit sarcinile
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 24 August 2018
Care este motivul concedierii?
Gasiti in Codul Muncii posibilele motive cat si dreptul la preaviz. Capitolele 5 si 6, articolele 5x, 6x, 7x.
Ar fi util daca ati scrie aici concret motivarea in baza caruia s-a desfacut contractul dvs. de munca. Ea trebuie sa apara in comunicarea desfacerii. Totodata trebuie sa apara si organul (tribunal, judecatorie) la care puteti contesta decizia cat si perioada in care puteti face asta. Daca lipseste vreunul din elemente, atunci puteti contesta decizia. Vedeti insa ca si pt. contestare exista un termen (30 sau 45 de zile) de la comunicare.

Daca concedierea s-a facut cat timp erati in C.O., acesta este alt motiv de contestatie.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
AureliaStamate, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata efectuarii concediului de odihna.

Interdictia nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm vmarius30 vmarius30 Care sunt condițiile in care pot fi concediat de un angajator (ținând cont ca sunt in perioada de concediu ,iar eu nu mi-am depus demisia (vezi toată discuția)
Sarcina vgeorge vgeorge Bună ziua. Lucrez la o societate comercială de vreo 2 ani. Am o întrebare: dacă rămân insărcinată și înștiițez patronul mă poate concedia? Dar ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, ... LOPY LOPY Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, în aceeași zi,angajatorul să dea o decizie de restrângere a activității și implicit ... (vezi toată discuția)