Aceeasi problema am avut-o si eu in cursul zilei de ieri. Am fost tras pe dreapta si mi s-a spus ca am trecut pe rosu (eu si alti 4-5 conducatori auto....dar eu am fost mai "norocos"). Am fost constrans sa semnez procesul verbal (argumentul politistului a fost amenda mult mai mare pe care vroia sa mi-o dea). In conditiile in care sunt convins ca am trecut pe culoarea verde si fac contestatie maine strict pentru culoarea pe care am trecut, judecatorul nu este obligat sa soliicite proba video a politiei?. Daca imi retin permisul pentru 30 de zile, mai sunt obligat sa dau examenul de redobandire a acestuia?
Am promis ca va tin la curent si va povestesc ce s-a intamplat in urma cu 10 minute. Prietena mea a fost la Politie cu hartiuta in mana (NUP-ul) i s-a dat o rezolutie prin care este informata ca de maine incepand are permisul suspendat 90 zile. Proces verbal nu i se face deoarece este sanctiune administrativa si nu se face proces verball. Si ca o si recomandare a "stimatilor domni politisti" am avut o gramada de timp la dispozitie sa ne dovedim nevinovatia.
Ce se mai poate face? ma asteptam sa avem procesul verbal sa il contestam...acum toate sfaturile primite nu au nici o utilitate!
Stimati consultanti va supun atentie o speta a timpurilor actuale. O ruda de a mea angajata la o societate cu obiect de activitate productia industriala, a plecat de la locul de munca cu 2 bucati de tabla gasite aruncate prin fabrica. La efectuarea controlului de la iesirea din tura le-a declarat, dar cei de acolo l-au acuzat de furt facand si un proces verbal prin care se detaliau faptele, inclusiv dimensiunea celor 2 bucati de tabla scoase din buzunar si prezentate organelor de control. Ulterior s-a intrunit un simulacru de comisie disciplinara care a facut presiuni si a reusit sa il faca pe angajat sa semneze procesul verbal initial in care se trecea si greutatea acelor table, care au fost cantarite ulterior in lipsa "inculpatului", acestea cantareau nu mai putin de 3.5 kg....o greutate "masluita" pt ca nu ar incaput in buzunar la aceste dimensiuni.
Comisia de discplina a luat decizia concedierii in baza articolului 61 lit. A, disciplinar. Merita mentionat faptul ca societatea e in curs de restructurare si se cauta orice motiv pt a mai concedia din angajati. Nu am cunostinta cum ca acele "table" ar fi parte din inventarul societatii sau ar putea fi folosite in procesul de productie ca si materie prima.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat...sau chiar mai multe! daca se poate face o contestatia la aceasta concediere, care sunt pasii care trebuie urmati, ce sanse ar fi?
Revin cu acest subiect pt ca este pe terminate si as vrea sa va prezint si "desfasurarea actiunii" :). Dupa o liniste de inca 3 luni, saptamana trecuta fata babei a sunat-o pe prietena mea si i-a solicitat bani pt un presupus tratament al maica-si. Pt prima data prietena mea a reactionat cat se poate de normal si a rugat-o pe persoana in cauza sa nu o mai hartuiasca si daca vrea ceva sa faca demersurile legale pt asta. Drept urmare am fost la politie acum vreo 2 zile si am aflat ca la inceputul lunii aprilie (care inseamna fix 6 luni de la presupusul accident) s-a dat NUP-ul.Cei de la cercetari penale ne-au transmis ca din clipa in care primim hartia acasa avem la dispozitie un X nr de zile sa mergem la politie unde se va intocmi un proces verbal si permisul se va suspenda 2 luni. Deja aici nu mai inteleg nimic, adica doar pt simplul fapt ca cineva a declarat ca a fost atins pe trecerea de pietoni de masina prietenei mele, politia datorita faptului ca "presupusul" impact a fost pe trecere, suspenda permisul! adica stresul a fost destul de mare in toata perioada asta si asta ar fi cireasa de pt tort. Se poate contesta acel proces-verbal? se poate obtine o anulare a lui? Voi merge cu prietena la politie si recomandarea mea ar fi sa nu semneze sub nici o forma acel proces-verbal! Sunt foarte revoltat, adica chiar nu exista o masura de expertiza...ceva, inteleg ca e mai simplu sa gasest un vinovat, dar asa arbitrar? pana la urma ramane cuvantul nostru impotriva babelor alea nebune!!!
Multumesc pt explicatii, dosarul nu l-am gasit pe portalul respectiv, drum spre Constanta nu am in viitorul apropiat! ce nu inteleg e faptul, corectati-ma daca gresesc...conform legii creditorul are la dispozitie 3 ani, de la obtinerea unei decizii judecatoresti de somatie, pentru executarea silita, daca nu m-au executat in acest termen, posibilitatea lor s-a prescris. Mai fac si o mentiune in tot acest timp eu nu am platit nici un leu in cuantumul datoriei respective.
INTREBAREA MEA ESTE: Daca ce am scris mai sus e corect si dreptul lor de executare e prescris, ei mai pot incerca ceva in instanta? adica ma gandesc ca instanta ar trebui sa suspende de drept in prisma prescriptiei respective. Ma gandesc ca daca la respectiv proces nu am fost chemat (cel prin care au obtinut somatia) la fel mi se poate intampla si acum si sa nu am habar!
Revin si eu cu ac. problema Mars Collection, ce se mai aude de ei? pe scurt si la obiect...ab avut la vodafone, inchis in 2000, dupa 4 ani telefoane de la Mars Collection...te dam in judecata etc etc etc, m-au lasat in pace pana acum 1 saptamana....probabil e foame mare in criza asta! cu surpindere am aflat ca s-a dat o sentinta judecatoreasca la tribunalul din Constanta in anul 2005 prin care primeau mana libera pt executia silita! spuneti-mi si mie dupa atata timp mai pot face ceva? eu de ce nu am fost citat sau nu am aflat ca am un proces de care nu stiu! este valabila prescriptia, daca da in cat timp? chiar daca e prescris pot incerca sa ma execute? cum pot afla daca exista acel dosar la care se face referire in hotararea pe care am primit-o pe mail, mie sincer imi pute cred ca e falsificata!
Si daca toata treaba e prescrisa nu e anormal sa incerce recuperarea unui debit care nu li se mai cuvine? Ce lege reglementeaza somatiile de plata emise de tribunale?
am pus cam multe intrebari dar sper sa primesc un mic ajutor!
Modul in care ati pus problema ma face sa cred ca ati activat in politie sau inca mai activati. Chiar daca sunt subiectiv fiind direct implicat; in aceasta speta am cautat sa pun pe tapet lucrurile in cel mai obiectiv mod cu putinta...e si de inteles si stiti de ce? pt ca nu doresc sa imi fur caciula singur. Celor care mi-au raspuns practic la problema, le multumesc pe aceasta cale pt ca si-au intrerupt activitatea curenta pt a-mi oferi informatii specializate. Acest site se dovedeste o adevarata mana cereasca chiar si pt de a devenii constienti de propriile drepturi. Cat despre partea cu politia si cele declarate de mine intr-adevar sunt subiectiv, sunt constient ca si in politie activeaza oameni dedicati, cinstiti si responsabili, dar din pacate in scurta mea experienta cu ei nu i-am regasit pe acestia , in schimb am dat de politisti care veneau la ancheta cu A8-ul personal, care ofereau ajutor nesolicitat si ulterior cereau partea leului in intalniri nocturne prin fata cimitirelor, multa, multa nepasare, indolenta, iresponsabilitate, ignoranta, lipsa de profesionalism....si multe altele. Regret daca se interpreteaza ca si o jignire dar este vorba de o opinie pur personala a unui om simplu care activeaza intr-un sector privat al economiei romanesti unde aceste "calitati" evidentiate mai sus, sunt aspru sanctionate!
Va multumesc pentru toate opiniile prezentate si inchid temporar acest topic pt ca...ancheta continua!
La serviciul de cercetari penale mi s-a spus ca victimele nu au depus inca plangere si ca au fost citate de cei de la cercetari penale saptamana trecuta si s-au prezentat doar cu un mesaj de impacare fara certificat IML si fara sa depuna plangere. O mica precizarea politia nu ne-a citat cu hartiuta, ne-a sunat cel care instrumenteaza cazul de pe numarul personal si ne-a invitat la o discutie la sediul lor. Dar nu inteleg de ce le-a mai citat si pe victime!
Va multumesc pentru lamuriri si va voi tine la curent cu desfasurarea evenimentelor, nu pot sa inteleg cata indolenta exista in sistemul asta politienesc, daca ei stiu ca plangerea oricum nefiind efectuata (conform relatarii celui care cerceteaza cazul) si termenul fiind depasit de ce naiba isi pierd timpul cu nimicuri din astea (ma gadesc totusi ca exista probleme cu adevarat grave pe strazi) si DE CE IMI MAI ZIC CA MAI ASTEAPTA O SAPTAMANA CA FEMEILE SA ADUCA PLANGEREA SI DACA NU SE PREZINTA VOR TRIMITE LA PARCHET DOSARUL CU NEINCEPEREA URMARIRII PENALE? chiar nu stiu legislatie sau vor sa le decontez eu ceva in buzunar pentru un asa zis avantaj!!! ... pacat ca cel ce instrumenteaza cazul era tanar.....daca si astia au preluat apucaturile celor batrani....e jale!