avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate mariaprofiler

Activitate mariaprofiler

Draga Mieka,
Situatia ta este mult mai grava decat cea prin care trece copilul meu.
Te rog frumos discuta cu mama ta si indeamn-o sa caute o asociatie care protejeaja mamele cu copii de abuzurile sotului/tatalui. Acolo veti avea parte de gazduire, consiliere pe perioada cat dureaza ca mama sa-si gaseasca un loc de munca.
Mieka, canalizeaza-te pe studii, invata, mergi la scoala si construieste-ti un viitor independent si cat mai implinit astfel incat in sa poti fi stapana pe viata ta si caz de nevoie sa o poti ajuta si pe mama ta.
Daca crezi ca te pot ajuta cu ceva, te rog spune-mi.
Va multumesc enorm pentru intelegere si sfaturi.
Atat consilierea cat si hotararea judecatoreasca sunt procese de durata. Pe termen scurt, va rog puteti sa-mi raspundeti daca:
1. Copilul este obligat prin lege ca impotriva vointei lui sa-si viziteze tatal?
2. Daca in hotarare nu scrie nimic de dreptul de vizite si copilul nu vrea, pot sa ma impotrivesc pur si simplu la vizite?
As aprecia foarte mult raspunsuri mai pe intelesul meu adica DA sau NU.

Eu ca mama, consider ca trebuie sa fiu suport pentru copil pe toate planurile, asta insemnand ca trebuie sa tin cont de emotiile si sentimentele copilului din acest moment; in situatia data revin cu intrebarea:
Copilul este obligat prin lege ca impotriva vointei lui sa-si viziteze tatal?
Daca in hotarare nu scrie nimic de dreptul de vizite pot sa ma impotrivesc pur si simplu la vizite?
Va multumesc!
Buna dimineata.
Copilul are 11 ani.
Tatal a avut un comportament neadecvat de-a lungul timpului (mai mult de 4 ani) in sensul in care nu l-a vizitat decat f rar, nu au petrecut timp de caliate in timpul vizitelor, l-a certat consecvent, il agreseaza psihic (cuvinte dure, reprosuri continuu, amenintari, obligat sa faca teme suplimentare sambata seara la ora 2200 - desi copilul are rezultate bune la scoala). Ca urmare copilul nu mai doreste sa-si vada tatal- pur si simplu refuza. Tatal insista si face presiuni psihice incredibile la copil, ii spune ca e obligat de lege sa mearga la el si sa execute fara drept de apel orice-i dicteaza el sa faca, daca nu vrea o sa ajunga in fata judecatorului si va trebui sa dea acolo explicatii, ultima discutie finalizandu-se cu \"daca tu nu vrei sa faci ce spun eu, eu ma voi decadea din drepturile de parinte si vom deveni 2 straini!\" Copilul nu are nimic impotriva sa nu mai aiba \"asa tata\", dar nu trebuie sa va mai spun cat l-a afectat si acesta discutie. (am citit ca oricum nu se poate denunta singur din din drepturie de parinte, dar nu asta e problema...)
In hotararea de divort este un singur paragraf referitor la copil si anume \" dispune incredintarea minorei spre crestere si educare reclamantei\", adica mie.
Desi au fost discutii in timpul procesului cu privire la dreptul de vizitare al tatalui, drept cu care am fost de acord si am agreat ca tatal sa-si viziteze copilul o data la 2 weekenduri si nu mai stiu cat din vacante, aceste lucruri nu sunt mentionate in hotarare.
Va rog spuneti-mi in situatia prezentata pot sa-mi impun punctul de vedere: copilul nu este obligat impotriva vointei lui sa-si viziteze tatal? Daca in hotarare nu scrie nimic de dreptul de vizite pot sa ma impotrivesc pur si simplu la vizite sau macar de a-l vizita numai in prezenta mea?
Va rog, nu ma intelegeti gresit -cred ca un copil trebuie sa aiba legaturi cu ambii parinti, dar consider ca in situatia copilului meu, luand in considerare dorinta copilului si comportamentul tatalui cel mai bun lucru este sa stea departe macar o perioada.
Va multumesc mult si astept cat mai repede un raspuns!
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Daca nu am la dispozitie nici unul din instrumentele mentionate pentru a dovedi ca nu mi-a platit ce pot face?
daca cumva reusesc in viitor sa-l conving sa-mi plateasca in cont banii din urma se poate considera dovada? La ce mai este folositoare aceasta dovada ? Un e-mail poate fi considerat dovada?
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Multumesc pentru raspuns.
Va rog spuneti-mi cum pot demonstra ca nu mi-a fost platita pensia daca nu exista un real precedent de plata cu documente?
Daca in instanta va declara ca a platit si eu nu recunosc?
Buna ziua.
Va rog sa-mi raspundeti la 2 intrebari la care nu am gasit raspuns pe net (poate nu am stiut sa caut :)).
1. Ca baza de calcul a valorii pensiei alimentare se iau in considerare toate veniturile, adica dividende, venituri din chirii, salariu etc? Care este procedura pentru obtinerea maririi pensiei?
2. Pentru situatia in care pensia mi-a fost data continuu cu intarziere (actualmente sunt cca 5 luni de la ultma plata) si nu am nici o dovada ca sunt intarzieri - banii mi-au fost dati in mana fara chitante (cateva exceptii cand au fost virati in cont) - ce pot face?