Buna ziua.
Va rog sa-mi raspundeti la 2 intrebari la care nu am gasit raspuns pe net (poate nu am stiut sa caut :)).
1. Ca baza de calcul a valorii pensiei alimentare se iau in considerare toate veniturile, adica dividende, venituri din chirii, salariu etc? Care este procedura pentru obtinerea maririi pensiei?
2. Pentru situatia in care pensia mi-a fost data continuu cu intarziere (actualmente sunt cca 5 luni de la ultma plata) si nu am nici o dovada ca sunt intarzieri - banii mi-au fost dati in mana fara chitante (cateva exceptii cand au fost virati in cont) - ce pot face?
Pensia de intretinere e calculata raportat la veniturile continue, ce au caracter permanent : prin urmare ele pot fi veniturile din chirii (fructe civile -pot fi permanente), din salariu , dividende.
Neindeplinirea corespunzatoare a obligatiei de intretine, cu intarziere , reprezinta tot neindeplinirea obligatiei de a plati pensia de intretinere.
Majorarea pensiei de intretinere se poate obtine pe cale judecatoreasca la instantele de judecata.In situatia neplatii pensie de intretinere o perioada mai mare de 2 luni puteti formula o plangere penale pentru comiterea infractiunii de abandon de familie
Multumesc pentru raspuns.
Va rog spuneti-mi cum pot demonstra ca nu mi-a fost platita pensia daca nu exista un real precedent de plata cu documente?
Daca in instanta va declara ca a platit si eu nu recunosc?
Daca nu am la dispozitie nici unul din instrumentele mentionate pentru a dovedi ca nu mi-a platit ce pot face?
daca cumva reusesc in viitor sa-l conving sa-mi plateasca in cont banii din urma se poate considera dovada? La ce mai este folositoare aceasta dovada ? Un e-mail poate fi considerat dovada?