avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.
Va rog sa-mi raspundeti la 2 intrebari la care nu am gasit raspuns pe net (poate nu am stiut sa caut :)).
1. Ca baza de calcul a valorii pensiei alimentare se iau in considerare toate veniturile, adica dividende, venituri din chirii, salariu etc? Care este procedura pentru obtinerea maririi pensiei?
2. Pentru situatia in care pensia mi-a fost data continuu cu intarziere (actualmente sunt cca 5 luni de la ultma plata) si nu am nici o dovada ca sunt intarzieri - banii mi-au fost dati in mana fara chitante (cateva exceptii cand au fost virati in cont) - ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:09, 27 Ianuarie 2009
Pensia de intretinere e calculata raportat la veniturile continue, ce au caracter permanent : prin urmare ele pot fi veniturile din chirii (fructe civile -pot fi permanente), din salariu , dividende.
Neindeplinirea corespunzatoare a obligatiei de intretine, cu intarziere , reprezinta tot neindeplinirea obligatiei de a plati pensia de intretinere.
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Majorarea pensiei de intretinere se poate obtine pe cale judecatoreasca la instantele de judecata.In situatia neplatii pensie de intretinere o perioada mai mare de 2 luni puteti formula o plangere penale pentru comiterea infractiunii de abandon de familie
Multumesc pentru raspuns.
Va rog spuneti-mi cum pot demonstra ca nu mi-a fost platita pensia daca nu exista un real precedent de plata cu documente?
Daca in instanta va declara ca a platit si eu nu recunosc?
Faptul neplatii pensiei de intretinere poate fi dovedit cu orice mijloc de proba(martori , inscrisuri , inceput de dovada scrisa prezumtii etc)
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca nu am la dispozitie nici unul din instrumentele mentionate pentru a dovedi ca nu mi-a platit ce pot face?
daca cumva reusesc in viitor sa-l conving sa-mi plateasca in cont banii din urma se poate considera dovada? La ce mai este folositoare aceasta dovada ? Un e-mail poate fi considerat dovada?

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara- neplata mihaitony mihaitony buna ziua as dori sa stiu si eu ce consecinte are neplata pensiei alimentare timp de 3 luni a unui copil minor se poate face inchisoare ,daca pot demonstra ... (vezi toată discuția)
Neplatirea pensiei alimentare! smihaicj smihaicj Buna ziua! Platesc pensie alimentara 200 RON lunar fetitei mele in varsta de 5 ani. Am platit pana acum 5 luni dar acum am niste probleme si sunt somer si nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara florentina i. florentina i. Buna ziua.Numele meu este Istrate florentina si am un minor in intretinere in varsta de 5 ani care in urma cu aproximativ doi ani mi-a fost incredintat in urma ... (vezi toată discuția)