avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.Numele meu este Istrate florentina si am un minor in intretinere in varsta de 5 ani care in urma cu aproximativ doi ani mi-a fost incredintat in urma unei hotarari judecatoresti irevocabile.Nu am fost si nici nu sunt casatorita cu tatal biologic al acestuia..In urma acestei decizii s-a calculat pensia alimentara care este o treime din salariul minim de economie avand in vedere ca tatal nu este angajat cu forme legale..Intrebarea mea ar fi.ce modalitati sunt ca tatal sa plateasca pensia alimentara pentru ca pana acum nu a binevoit sa faca acest lucru..Eu stiu ca acesta castiga venituri substantiale din servicii online pe care pe le presteaza ...exista vreo lege in care se pot afla sursele de venit si neimpozabile ca sa zic asa ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: florentina i. , utilizator 11:20, 30 Octombrie 2009
Veniturile trebuie sa fie reglementate legal.Altminteri , ca regula , e avut in vedere...tot acel salariu minim pe economie.

Si , daca exista rea credinta, neplata conduce la savarsirea infractiunii de abandon de familie.

Ce munca presteaza online?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
veniturile trebuie sa fie certe si permanente.
Nu exista nicio lege in care sa se afle sursele de venit... Eventual un extras bancar, poate dovedi aceste venituri, insa neavand caracter cert si permanent, nu va fi obligat la plata pensiei de intretinere in cuantum de 1/3 din ele.
Da exista cec-uri pe care le primeste la adresa personala de la click bank .firma care se ocupa cu plata utilizatorilor online din informatiile mele...si la acea pensie modica din salariul minim pe economie daca nu vrea sa o trimita ce modalitati exista sa faca asta?pe cale amiabila mai greuy..
Ii faceti plangere penala pentru abandon de familie.
Multumesc frumos pentru ajutor..

Alte discuții în legătură

Reaua credinta ralu_2008 ralu_2008 1. in situatia in care parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu mai obtine venituri fiscale si nu plateste pensia,[b] POATE [/b]fi acuzat de rea ... (vezi toată discuția)
Modificare cuantum obligatie de intretinere. arjen96 arjen96 Buna ziua! As dori sfatul dumneavoastra in urmatoarea problema: sora mea este divortata de aproximativ doi ani, are doi copii minori si instanta a decis ca ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere ContSters311042 ContSters311042 Buna ziua, In cazul in care tatal nu a platit pana acum pensia de intretinere a copilului, s-a strans o suma frumusica, stiu ca se poate executa silit, dar ... (vezi toată discuția)