mdamian a scris:
Buna ziua,
Am primit confirmarea de primire, inca mai astept ca numarul procesului sa apara pe www.portal.just.ro, ca sa pot face cerere de obtinere a certificatului de grefa.
Am sunat in schimb la Politie la Brasov si mi-au spus ca ei nu au primit carnetul si conform legii, IPJ Buzau trebuie sa-l pastreze la ei 20 de zile, in cazul in care apar contestatii. Politistul care mi-a suspendat permisul m-a dezinformat, spunandu-mi ca daca vreau sa fac contestatie, sa vin a doua zi, ca ei il vor trimite rapid la IPJ Brasov ... in fine.
Intrebarea mea este daca pot imputernici pe cineva sa mearga sa-mi recupereze permisul de la IPJ Buzau pe baza certificatului de grefa, sau trebuie sa merg personal neaparat.
Daca nu, as dori o confirmare ca pot astepta ca permisul sa ajunga la IPJ Brasov, ca sa pot merge personal sa-l recuperez. Mi-e frica sa nu spuna ca odata ce a ajuns la Brasov, nu mai e posibil si ca am avut timp sa-l iau de la Buzau. Oricum, contestatia a fost depusa in 15 zile, posta a durat mai mult.
Merci
Buna ziua,
Pentru inceput, as vrea sa va spun ca nu este neaparat nevoie sa asteptati sa apara numarul de dosar pe site-ul respectiv, puteti deja formula o cerere catre judecatorie. Ca sa va fie mai usor, va dau si un model de cerere, dvs, completati cu datele necesare si adaugati taxa judiciara de timbru si timbru judiciar.
Către,
Judecătoria __________
Str. ____________ nr. _____
Judeţul __________
Onorată Instanţă,
Subsemnatul _____________, având CNP _____________, domiciliat în _________, Str.________ nr. ____, bl. ______ sc. ____, ap. _____, judeţul __________,, legitimat cu C.I. seria _____ nr. _____, în calitate de contestator, în contradictoriu cu IPJ ________ – Serviciul Poliţiei Rutiere, formulez prezenta:
CERERE
Prin care, cu respect vă rog să-mi eliberaţi un certificat de grefă din care să rezulte că pe rolul acestei Judecătorii a fost înregistrată Plângerea împotriva procesului verbal seria _____ nr. ______ încheiat în data de __________.
Menţionez faptul că certificatul de grefă solicitat mai sus îmi este necesar la inspectoratul judeţean de poliţie în vederea recuperării permisului de conducere.
Anexez taxa judiciară de timbru..
Am aplicat cererii timbru mobil judiciar în valoare de 0,15 lei.
Vă mulţumesc,
Constestator, (semnatura dvs.)
Daca nu aveti numarul dosarului, la instante mai exista niste opisu-uri (registre) unde sunt trecuti in ordine alfabetica partile implicate intr-un proces. Deci va poate identifica destul de usor.
Referitor la temerea dvs. legata de recuperarea permisului de la IPJ, acesta poate fi recuperat fara probleme atat de la IPJ Buzau cat si de la IPJ Brasov, depinzand de cate zile au trecut de la data suspendarii permisului. Daca au trecut mai putin de 20 de zile il puteti recupera de la IPJ Buzau, daca au trecut mai mult de 20 de zile , de la IPJ Brasov.
Trebuie sa aveti la dvs. buletinul, certificatul de grefa si dovada provizorie de circulatie. In momentul in care va prezentati la politie vi se va pune in vedere ca in cazul in care pierdeti procesul va luati angajamentul sa aduceti permisul la politie, in caz contrar vi se vor mai adauga, ca sanctiune, inca 30 de zile de suspendare la cele pe care le aveti deja stabilite prin procesul verbal de constatare a contraventiei si veti semna de primire a permisului.
Daca nu puteti merge personal sa va ridicati permisul, va trebuie procura notariala care costa in jur de 50 de RON, depinde la ce notar mergeti....
Mai mentionez faptul ca permisele suspendate pot fi recuperate doar de la Inspectoratele de Politie Judetene!