avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate m_daniela2009

Activitate m_daniela2009

Buna ziua!

In primul rand va multumesc mult pentru raspuns.

Da, stiu despre Hotarrarea nr. 155/2011 pentru aprobarea criteriilor şi normelor de
diagnostic clinic, diagnostic funcţional şi de evaluare a capacităţii de muncă pe baza cărora
se face încadrarea în gradele I, II şi III de invaliditate. Conform acestei Hotarari ma incadrez in Gradul de invaliditate grav, cu insotitor! Din cauza aceasta am si contestat acea Decizie medicala, din pacate dureaza vreo 5 luni pana se va solutiona.
Mai e ceva, conform art. 79 din Legea nr. 263/2010 , nu ar mai fi trebuit sa fiu chemata la comisii de atatea ori avand o boala ireversibila, fara tratament si fara operatii!

Referitor la anii de cotizare, sunt de accord cu dumneavoastra, nu pot fi considerata caz nou de pensionare daca mi s-a schimbat incadrarea in gradul de invaliditate. Voi contesta Decizia Casei de pensii.
Vreau sa va mai intreb ceva, daca imi puteti spune va rog: Este normal ca in baza unei Decizii medicale care este contestata, deci inca nu este definitiva, Casa de pensii sa purceada la taierea pensiei?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua!

Va prezint pe scurt situatia mea in speranta ca cineva ma poate ajuta cu un sfat sau o parere!

Am 39 de ani, din cauza unei boli oftalmologice nu mi-am mai putut desfasura activitatea de consilier juridic si a trebuit sa ma pensionez. In anul 2013 m-am prezentat la Comisia medicala si am fost incadrata la Gradul 1 de invaliditate, cu insotitor. Ulterior am primit si Decizia de la Casa de pensii, avand anii de cotizare necesari, 11 ani si 4 luni pentru 36 de ani cat aveam la acea data, conform tabelului prev la art 76 din Legea nr. 263/2010.
In anul 2014 prezentandu-ma la Comisia medicala, am fost incadrata din nou la Gradul 1 cu insotitor si mi s-a dat termen de prezentare peste doi ani, respectiv 2016.
In acest an din pacate medicul care imi cunostea cazul s-a pensionat si a venit cineva care nu a inteles nimic din dosarul meu si s-a gandit sa imi taie un grad, acum fiind incadrata la Gradul 2 , fara insotitor! Am contestat aceasta Decizie si urmeaza sa primesc raspuns.

Problema si intrebarea mea este legata de situatia urmatoare: Casa de pensii a primit aceasta decizie medicala care desi e contestata a fost luata ca o decizie definitiva si mi-a fost taiata pensia la 163 de lei. In Decizie mi se specifica printre altele "Stagiul de cotizare necesar: 14 ani"?! Eu am 39 de ani acum.
Din moment ce s-a constatat ca nu pot munci din 2013, cum sa mi se pretinda mai multi ani de cotizare? In art 76 se spune "data emiterii deciziei" dar nu se specifica care decizie? Banuiesc ca Decizia in baza careia mi s-a stabilit in 2013 ca nu mai pot munci.
Dca mi s-a constatat in 2013 ca nu mai pot munci, cum se poate sa mi se ceara ani de cotizare in raport cu data de astazi??:(

Astept cu interes o parere sau un sfat!
Va multumesc!
mdamian a scris:

Buna ziua,

Am primit confirmarea de primire, inca mai astept ca numarul procesului sa apara pe www.portal.just.ro, ca sa pot face cerere de obtinere a certificatului de grefa.
Am sunat in schimb la Politie la Brasov si mi-au spus ca ei nu au primit carnetul si conform legii, IPJ Buzau trebuie sa-l pastreze la ei 20 de zile, in cazul in care apar contestatii. Politistul care mi-a suspendat permisul m-a dezinformat, spunandu-mi ca daca vreau sa fac contestatie, sa vin a doua zi, ca ei il vor trimite rapid la IPJ Brasov ... in fine.

Intrebarea mea este daca pot imputernici pe cineva sa mearga sa-mi recupereze permisul de la IPJ Buzau pe baza certificatului de grefa, sau trebuie sa merg personal neaparat.
Daca nu, as dori o confirmare ca pot astepta ca permisul sa ajunga la IPJ Brasov, ca sa pot merge personal sa-l recuperez. Mi-e frica sa nu spuna ca odata ce a ajuns la Brasov, nu mai e posibil si ca am avut timp sa-l iau de la Buzau. Oricum, contestatia a fost depusa in 15 zile, posta a durat mai mult.

Merci

Buna ziua,
Pentru inceput, as vrea sa va spun ca nu este neaparat nevoie sa asteptati sa apara numarul de dosar pe site-ul respectiv, puteti deja formula o cerere catre judecatorie. Ca sa va fie mai usor, va dau si un model de cerere, dvs, completati cu datele necesare si adaugati taxa judiciara de timbru si timbru judiciar.

Către,
Judecătoria __________
Str. ____________ nr. _____
Judeţul __________

Onorată Instanţă,

Subsemnatul _____________, având CNP _____________, domiciliat în _________, Str.________ nr. ____, bl. ______ sc. ____, ap. _____, judeţul __________,, legitimat cu C.I. seria _____ nr. _____, în calitate de contestator, în contradictoriu cu IPJ ________ – Serviciul Poliţiei Rutiere, formulez prezenta:

CERERE

Prin care, cu respect vă rog să-mi eliberaţi un certificat de grefă din care să rezulte că pe rolul acestei Judecătorii a fost înregistrată Plângerea împotriva procesului verbal seria _____ nr. ______ încheiat în data de __________.
Menţionez faptul că certificatul de grefă solicitat mai sus îmi este necesar la inspectoratul judeţean de poliţie în vederea recuperării permisului de conducere.

Anexez taxa judiciară de timbru..

Am aplicat cererii timbru mobil judiciar în valoare de 0,15 lei.

Vă mulţumesc,

Constestator, (semnatura dvs.)

Daca nu aveti numarul dosarului, la instante mai exista niste opisu-uri (registre) unde sunt trecuti in ordine alfabetica partile implicate intr-un proces. Deci va poate identifica destul de usor.
Referitor la temerea dvs. legata de recuperarea permisului de la IPJ, acesta poate fi recuperat fara probleme atat de la IPJ Buzau cat si de la IPJ Brasov, depinzand de cate zile au trecut de la data suspendarii permisului. Daca au trecut mai putin de 20 de zile il puteti recupera de la IPJ Buzau, daca au trecut mai mult de 20 de zile , de la IPJ Brasov.
Trebuie sa aveti la dvs. buletinul, certificatul de grefa si dovada provizorie de circulatie. In momentul in care va prezentati la politie vi se va pune in vedere ca in cazul in care pierdeti procesul va luati angajamentul sa aduceti permisul la politie, in caz contrar vi se vor mai adauga, ca sanctiune, inca 30 de zile de suspendare la cele pe care le aveti deja stabilite prin procesul verbal de constatare a contraventiei si veti semna de primire a permisului.
Daca nu puteti merge personal sa va ridicati permisul, va trebuie procura notariala care costa in jur de 50 de RON, depinde la ce notar mergeti....
Mai mentionez faptul ca permisele suspendate pot fi recuperate doar de la Inspectoratele de Politie Judetene!
Răspuns la discuția nulitatea procesului verbal???
ramy84 a scris:

Conform art. 17 din O.G. 2/2001, lipsa mentiunilor privind denumirea si sediul persoanei juridice, cu ocazia intocmirii procesului verbal de constatare a contraventiei, atrage dupa sine nulitatea actului. Ce se intampla insa adca exista mentiuni referitoare la sediul si denumirea societatii, insa denumirea nu este completa...?

Am contestat o data un proces verbal de constatare a contraventiei care era incheiat pentru o firma care se numea "X" , dar autovehiculul sa fie inmatriculat pe alta firma care se numea "X BV" (agentul constatator a omis sa mai adauge BV la denumirea firmei) dar nici numarul de inmatriculare la ORC si nici CUI-ul firmei nu figurau.... Am subliniat starea de confuzie creata de acest lucru si am anulat procesul verbal.
Pe de alta parte daca denumirea firmei nu este completa dar celelalte date sunt corect scrise (cum ar fi numarul de inmatriculare la ORC sau CUI-ul)..... atunci nu prea ai cum sa invoci starea de confuzie.... Dar depinde de instanta. Parerile sunt impartite.
Poate daca ati mai gasi si alte motive de anulare a procesul verbal (incalcarea prevederilor art. 16, 17, 19 O.G. nr. 2/2001) poate ar fi sanse maI mari de castig.
mdamian a scris:

Va multumesc frumos pentru raspuns.
Si oare as putea face cumva sa obtin acest certificat de grefa la distanta, ca sa nu ma mai deplasez pana la Buzau, mai ales ca nu am nici permis si nici dovada acum ?
O varianta ar fi sa imputernicesc pe cineva sa mearga pentru a-l obtine. Mai exista si alte variante ?

Merci

Iata datele de contact necesare:
Adresa Judecătoriei BUZÃU este:
municipiul Buzau, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 8, judetul Buzau

Telefon:
0238719440

Fax:
0238717962

E-mail:
judecatoria.buzau@just.ro
Insa taxa judiciara de timbru, din cate stiu se varsa la bugetul local, in cazul de fata ar trebui achitata la Directia taxe si impozite Buzau sau daca aflati contul unde trebuie sa virati banii, o puteti plati si din Brasov, mentionand contul respectiv. Incercati sa vorbiti la telefon si mai mult ca sigur vi se vor da indicatiile necesare. Metoda aceasta cu posta e mai convenabila dar s-ar putea sa dureze mai mult.
O alta solutie mai este cea indicata de dvs, sa imputerniciti pe cineva sa se ocupe de toate aceste demersuri in vederea obtinerii unui certificat de grefa.
Ma bucur ca va sunt de folos informatiile mele.
:)
mdamian a scris:

Buna ziua.

Si mie mi s-a suspendat permisul de condurere pe o perioada de 30 de zile pentru trecere pe culoarea rosu in Buzau, eu fiind din Brasov. Faptul s-a intamplat pe data de 5 iulie. Politia statea practic la panda si am fost filmat cu un HandyCam> Mi-au aratat inregistrarea insa ecranul fiind foarte mic nu am vazut mai nimic. Eu sustin ca am trecut pe galben.
Am scris in procesul verbal la obiectii ca "NU sunt de acord cu constatarea si imi rezerv dreptul de a o contesta". In data de 17 iulie am trimis contestatia catre Judecatoria Buzau, contestatie intr-un format profesional in care spun in mare ca :
- am trecut pe galben si nu pe rosu
- vreau sa stiu daca HandyCamul cu care am fost filmat este omologat
- semnalez un mic viciu de procedura in sensul in care din numarul de CI politistul a mancat o cifra.
Cer asadar anularea PV si recuperarea permisului.

Eu fiind din Brasov, as dori sa stiu care sunt pasii urmatori acum ? Cu siguranta permisul a fost deja trimis la Brasov, deci banuiesc ca de aici trebuie sa mi-l recuperez. Unde ma duc ? am nevoie de un raspuns la contestatia trimisa recomandata ? Cum exact intru in posesia permisului si cam cat dureaza apoi de obicei pana cand esti convocat la proces ?

Merci frumos.
O zi buna.

Buna ziua,
Din cate am inteles, permisele suspendate se pot recupera de la inspectoratul de politie judetean care l-a emis. In cazul dvs. fiind IPJ Brasov. Pentru a-l primi trebuie insa sa duceti o dovada din care sa reiasa ca la judecatoria Buzau este pe rol procesul privind contestatia procesului verbal .
Aceasta dovada se numeste "certificat de grefa" si se poate obtine de la Judecatoria Buzau, pe baza unei simple cereri la care anexati o taxa judiciara de timbru de 2 lei si un timbru judiciar de 0,15 bani pe care-l gasiti la orice oficiu postal.
Cu acest certificat va prezentati la IPJ si recuperati permisul (s-ar putea sa semnati si un angajament prin care va asumati obligatia sa-l predati politiei in cazul in care contestatia dvs. este respinsa in mod definitiv si irevocabil. In caz contrar se vor mai adauga ca sanctiune inca 30 de zile de suspendare a permisului)
Avand in vedere ca in perioada iulie - august instantele sunt in vacanta judecatoreasca, activitatea lor este redusa la jumatate..... asadar s-ar putea sa mai dureze un timp pana primiti citatia.
Mult succes!
MIHAI GRIGORE a scris:

Nu se poate asa fiindca trebuie sa depuneti copia dupa procesul verbal de contraventie, dar se poate sa:
1-- mergeti la poltie si sa solicitati o copie motivand ca nu mai locuiti la adresa de domiciliu din actul de identitate
2--sa discutati cu cel caruia i-ati vandut apartamentul ca sa va anunte cand primeste recipisa de la oficiul postal si sa mergeti sa va ridicati de la posta copia dupa procesul verbal;)

Da, m-am gandit la varianta a doua mai mult ...... Insa, eu sunt din Brasov si incidentul s-a petrecut la Onesti, deci contestatia o depun la Judecatoria Onesti si ..... permisul sau procesul verbal il iau de la IPJ Bacau?....
Ingrijorarea mea e legata de faptul ca daca nu intru in poseisa procesului verbal si trec cele 15 zile cat pot circula cu dovada.... Cum se procedeaza? Exista cumva o procedura de urgentare de care tine cont politia, pentru cei care au permisul suspendat?
MIHAI GRIGORE a scris:

Va raspund punctual la intrebarile dvs:
1--Din moment ce nu v-au filmat oricum va vor trebui 2 martori fiindca se presupune ca nu v-a luat permisul de amorul artei! Deci nu se presupune ca veti castiga fluierand in instanta!
2--Puteti depune contestatie in 15 zile de la comunicarea procesului verbal de contraventie ,adica de cand il veti primi acasa , deci "nea politaiul" a vrut sa faca o "ironie" cu dvs!
3--Procesul verbal va este trimis prin recomandata , insa daca nu sunteti acasa puteti lasa o imputernicire notariala unui prieten sau rude ca sa il ridice de la posta! Si ,bineinteles , apelati la un avocat ca sa faca contestatia in termenul legal!
SUCCES!

Buna ziua,
Pentru inceput vreau sa-i salut pe toti membrii acestui site, faptul ca avem posibilitatea de a ne consulta, de a cere si de a afla si alte opinii sau sfaturi mi se pare o idee mai mult decat binevenita.
M-am inscris si eu la acest subiect de discutie deorece ma aflu in aceeasi situatie mai sus prezentata.
Ieri mi s-a suspendat permisul de conducere pentru motivul ca am trecut pe rosu. In realitate culoarea semaforului era galben.
Mi s-a eliberat o dovada valabila 15 zile, iar procesul verbal, refuzand sa-l semnez, imi va fi comunicat prin posta. Problema mea insa consta in faptul ca in cartea mea de identitate figurez cu vechiul domiciliu, unde nu mai locuiesc de ani buni, apartamentul respectiv fiind vandut .....
Deci nu am cum sa intru in posesia procesul verbal necesar pentru a-l putea contesta.
Pe de alta parte referitor la termenul de 15 zile cat timp e valabila dovada..... Daca nu reusesc sa intru in posesia procesului verbal, in cadrul celor 15 zile, cum procedez? Risc sa fiu prinsa conducand fara permis (cu dovada expirata) si mai rau neprimind procesul verbal, sa treaca si cele 15 zile prevazute de lege pentru a putea face contestatie....
Ma gandesc ca singura solutie ar fi sa fac contestatie bazandu-ma pe faptul ca in dovada scrie numarul procesului verbal, solicitand instantei comunicarea acestuia, pentru a-mi putea, ulterior, motiva eficient contestatia.
Se poate proceda asa?
Va multumesc anticipat!