avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 30 de zile pentru trcere pe rosu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 30 de zile pentru trcere pe rosu

Buna seara!
Acum 1 ora mi`a fost suspendat permisul pentru 30 de zile pentru ca am trecut pe rosu.
Am refuzat sa semnez procesul verbal, dar permisul a ramas la "politai", primind in schimbul lui o dovada pentru 15 zile.
Intrebarile mele ar fi:
1)De moment ce nu m`au filmat.. nu prea au ce sa prezinte la judecata.. deci mai mult ca sigur voi castiga, nu?Mai e nevoie sa mai pun martor?
2)Pot depune contestatie in 15 zile de azi.. cand mi`au retinut permisul si mi`au dat dovada.. chiar daca nu am semnat P.V.?Sau in 15 zile de cand voi primi P.V. acasa?Nea "pioliatiul" zicea ceva de genul ca ii va da drumul in a 16`a zi ca sa nu pot depune contestatie.. E posibil ca in momentul in care am primit dovada(si am lasat permisul,adica acum 1 ora) sa se considere ca am luat la cunostinta despre procesul verbal?Si trebuie sa contest in 15 zile incepand de azi?Sau sa stau linistit si sa il astept acasa?Si am 15 zile din momentul ala sa il contest?
3)Procesul vine acasa cu o recomandata sau pur si simplu prin posta?O sa plec din tara pentru 2 saptamani,luni,pe 20,si vreau sa fiu sigur.. sa nu cumva sa vina si sa nu am timp sa il contest..
In speranta ca ma veti ajuta,va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ticut , utilizator 10:39, 9 Noiembrie 2009
"Carpe diem"-Bucura-te de ziua de azi"

Contestatia la judecatorie o veti depune in termen de 15 zile de la primire acasa a procesului verbal,intrucat at refuzat sa va aplicati semnatura pe procesul verbal.Orice cerere in justitie se dovedeste cu probatorii constand in acte,martori sau alte probatorii formulate in dovedirea acesteia.deci trebuie sa audiat 1-2 martori,dupa cum puteti si dupa cum apreciaza instanta in baza art.167 c.pr.civ.
r.gabi a scris:

"Carpe diem"-Bucura-te de ziua de azi"

Contestatia la judecatorie o veti depune in termen de 15 zile de la primire acasa a procesului verbal,intrucat at refuzat sa va aplicati semnatura pe procesul verbal.Orice cerere in justitie se dovedeste cu probatorii constand in acte,martori sau alte probatorii formulate in dovedirea acesteia.deci trebuie sa audiat 1-2 martori,dupa cum puteti si dupa cum apreciaza instanta in baza art.167 c.pr.civ.

procesul o sa vina cu o recomandata?pr ca voi fi plecat din tara.. e cam nasol daca vine pur si simplu asa..
Art. 180 din Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier prevede:

(2) În cazul în care contravenientul refuză sau nu poate să semneze procesul-verbal, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de un martor asistent. În acest caz procesul-verbal va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal şi semnătura martorului.
Va raspund punctual la intrebarile dvs:
1--Din moment ce nu v-au filmat oricum va vor trebui 2 martori fiindca se presupune ca nu v-a luat permisul de amorul artei! Deci nu se presupune ca veti castiga fluierand in instanta!
2--Puteti depune contestatie in 15 zile de la comunicarea procesului verbal de contraventie ,adica de cand il veti primi acasa , deci "nea politaiul" a vrut sa faca o "ironie" cu dvs!
3--Procesul verbal va este trimis prin recomandata , insa daca nu sunteti acasa puteti lasa o imputernicire notariala unui prieten sau rude ca sa il ridice de la posta! Si ,bineinteles , apelati la un avocat ca sa faca contestatia in termenul legal!
SUCCES!
MIHAI GRIGORE a scris:

Va raspund punctual la intrebarile dvs:
1--Din moment ce nu v-au filmat oricum va vor trebui 2 martori fiindca se presupune ca nu v-a luat permisul de amorul artei! Deci nu se presupune ca veti castiga fluierand in instanta!
2--Puteti depune contestatie in 15 zile de la comunicarea procesului verbal de contraventie ,adica de cand il veti primi acasa , deci "nea politaiul" a vrut sa faca o "ironie" cu dvs!
3--Procesul verbal va este trimis prin recomandata , insa daca nu sunteti acasa puteti lasa o imputernicire notariala unui prieten sau rude ca sa il ridice de la posta! Si ,bineinteles , apelati la un avocat ca sa faca contestatia in termenul legal!
SUCCES!

Buna ziua,
Pentru inceput vreau sa-i salut pe toti membrii acestui site, faptul ca avem posibilitatea de a ne consulta, de a cere si de a afla si alte opinii sau sfaturi mi se pare o idee mai mult decat binevenita.
M-am inscris si eu la acest subiect de discutie deorece ma aflu in aceeasi situatie mai sus prezentata.
Ieri mi s-a suspendat permisul de conducere pentru motivul ca am trecut pe rosu. In realitate culoarea semaforului era galben.
Mi s-a eliberat o dovada valabila 15 zile, iar procesul verbal, refuzand sa-l semnez, imi va fi comunicat prin posta. Problema mea insa consta in faptul ca in cartea mea de identitate figurez cu vechiul domiciliu, unde nu mai locuiesc de ani buni, apartamentul respectiv fiind vandut .....
Deci nu am cum sa intru in posesia procesul verbal necesar pentru a-l putea contesta.
Pe de alta parte referitor la termenul de 15 zile cat timp e valabila dovada..... Daca nu reusesc sa intru in posesia procesului verbal, in cadrul celor 15 zile, cum procedez? Risc sa fiu prinsa conducand fara permis (cu dovada expirata) si mai rau neprimind procesul verbal, sa treaca si cele 15 zile prevazute de lege pentru a putea face contestatie....
Ma gandesc ca singura solutie ar fi sa fac contestatie bazandu-ma pe faptul ca in dovada scrie numarul procesului verbal, solicitand instantei comunicarea acestuia, pentru a-mi putea, ulterior, motiva eficient contestatia.
Se poate proceda asa?
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto halfman halfman Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam in Bacau si intr o intersectie am fortat culoarea galben spre rosu a unui semafor.Spre ghinionul meu,era un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Bună seara, îmi puteți da informații despre cum pot contesta ... Bogdan 71 Bogdan 71 Bună seara, îmi puteți da informații despre cum pot contesta reținerea permisului de conducere pentru o pretinsă depășire pe linie continuă? Nu am ... (vezi toată discuția)