MIHAI GRIGORE a scris:
Va raspund punctual la intrebarile dvs:
1--Din moment ce nu v-au filmat oricum va vor trebui 2 martori fiindca se presupune ca nu v-a luat permisul de amorul artei! Deci nu se presupune ca veti castiga fluierand in instanta!
2--Puteti depune contestatie in 15 zile de la comunicarea procesului verbal de contraventie ,adica de cand il veti primi acasa , deci "nea politaiul" a vrut sa faca o "ironie" cu dvs!
3--Procesul verbal va este trimis prin recomandata , insa daca nu sunteti acasa puteti lasa o imputernicire notariala unui prieten sau rude ca sa il ridice de la posta! Si ,bineinteles , apelati la un avocat ca sa faca contestatia in termenul legal!
SUCCES!
Buna ziua,
Pentru inceput vreau sa-i salut pe toti membrii acestui site, faptul ca avem posibilitatea de a ne consulta, de a cere si de a afla si alte opinii sau sfaturi mi se pare o idee mai mult decat binevenita.
M-am inscris si eu la acest subiect de discutie deorece ma aflu in aceeasi situatie mai sus prezentata.
Ieri mi s-a suspendat permisul de conducere pentru motivul ca am trecut pe rosu. In realitate culoarea semaforului era galben.
Mi s-a eliberat o dovada valabila 15 zile, iar procesul verbal, refuzand sa-l semnez, imi va fi comunicat prin posta. Problema mea insa consta in faptul ca in cartea mea de identitate figurez cu vechiul domiciliu, unde nu mai locuiesc de ani buni, apartamentul respectiv fiind vandut .....
Deci nu am cum sa intru in posesia procesul verbal necesar pentru a-l putea contesta.
Pe de alta parte referitor la termenul de 15 zile cat timp e valabila dovada..... Daca nu reusesc sa intru in posesia procesului verbal, in cadrul celor 15 zile, cum procedez? Risc sa fiu prinsa conducand fara permis (cu dovada expirata) si mai rau neprimind procesul verbal, sa treaca si cele 15 zile prevazute de lege pentru a putea face contestatie....
Ma gandesc ca singura solutie ar fi sa fac contestatie bazandu-ma pe faptul ca in dovada scrie numarul procesului verbal, solicitand instantei comunicarea acestuia, pentru a-mi putea, ulterior, motiva eficient contestatia.
Se poate proceda asa?
Va multumesc anticipat!