avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... nulitatea procesului verbal???
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

nulitatea procesului verbal???

Conform art. 17 din O.G. 2/2001, lipsa mentiunilor privind denumirea si sediul persoanei juridice, cu ocazia intocmirii procesului verbal de constatare a contraventiei, atrage dupa sine nulitatea actului. Ce se intampla insa adca exista mentiuni referitoare la sediul si denumirea societatii, insa denumirea nu este completa...?
Cel mai recent răspuns: m_daniela2009 , utilizator 22:15, 22 Iulie 2009
Buna ziua,

opinia mea este ca sunt aceleasi consecinte; cata vreme nu sunt suficiente elemente pentru identificarea societatii atunci efectele sunt similare cu inexistenta in tot a acestor elemente.

Av. Boncu
Si eu sunt de aceeasi parere, procesul verbal de constatare a contraventiei este nul absolut.

In fond, O.G. nr. 2/2001 nu distinge dupa cum denumirea societatii este trecuta partial sau nu in procesul verbal. Si, acolo unde legea nu distinge, nici interpretul nu poate si nu are voie sa distinga.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Am incercat si eu o data pe aceleasi considerente, dar mi s-a respins. Vedeti ca legea vorbeste de lipsa denumirii iar in speta parca nu ar fi vorba de lipsa dernumirii
ramy84 a scris:

Conform art. 17 din O.G. 2/2001, lipsa mentiunilor privind denumirea si sediul persoanei juridice, cu ocazia intocmirii procesului verbal de constatare a contraventiei, atrage dupa sine nulitatea actului. Ce se intampla insa adca exista mentiuni referitoare la sediul si denumirea societatii, insa denumirea nu este completa...?

Am contestat o data un proces verbal de constatare a contraventiei care era incheiat pentru o firma care se numea "X" , dar autovehiculul sa fie inmatriculat pe alta firma care se numea "X BV" (agentul constatator a omis sa mai adauge BV la denumirea firmei) dar nici numarul de inmatriculare la ORC si nici CUI-ul firmei nu figurau.... Am subliniat starea de confuzie creata de acest lucru si am anulat procesul verbal.
Pe de alta parte daca denumirea firmei nu este completa dar celelalte date sunt corect scrise (cum ar fi numarul de inmatriculare la ORC sau CUI-ul)..... atunci nu prea ai cum sa invoci starea de confuzie.... Dar depinde de instanta. Parerile sunt impartite.
Poate daca ati mai gasi si alte motive de anulare a procesul verbal (incalcarea prevederilor art. 16, 17, 19 O.G. nr. 2/2001) poate ar fi sanse maI mari de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cnadnr epremail epremail Buna ziua, As avea rugamintea de a primi un raspuns la urmatoarea neclaritate: In cazul unei persoane juridice amendate pentru lipsa rovinietei, procesul ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unui proces-verbal gioarsa gioarsa Va rog sa-mi spuneti daca un proces-verbal de amenda poate fi declarat nul in conditiile in care adresa nu este trecuta, iar CNP-ul este gresit. Si daca ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal pentru viteza carbo carbo x este surprins de un echipaj de politie circuland cu o viteza mai mare decat cea limita. in cazul unei contestatii a procesului verbal se poate invoca ca ... (vezi toată discuția)