In aprilie 2010 am cumparat o masina care ulterior la RAR sa dovedit furata din Ungaria in baza de date INTERPOL. Am fost etichetat ca si cumparator de buna credinta si mi sa lasat masina in custodie (desi nu puteam sa ma folosesc de ea neavand asigurare valabila sau modalitatea de a o inmatricula / face asigurare)
Intre timp cooperand cu politia vanzatorul a fost gasit si momentan a primit 3 ani. Dupa nenumarate intrevederi curtea a stabilit ca masina apartine proprietarului de drept si eu ar trebui sa recuperez banii de la inculpat (care binenteles e pe 0 si clar ar fi alti bani aruncati pe un executor in cazul lui care a fost suspect de 30 de masini furate si vandute si judecat pentru 6). La ultimul recurs curtea a stabilit:
" În baza art. 385/15 pct. 2 lit. d Cod procedură penală, ADMITE recursul penal declarat de PARCHETUL DE PE LÂNGÃ JUDECÃTORIA Oradea împotriva sentinţei penale nr. x din 15 aprilie 2013 pronunţată de Judecătoria Oradea pe care o casează şi modifică în sensul că: În baza art. 118lit b din Codul penal confiscă în favoarea statului înscrisurile falsificate reprezentând carte de identitate, certificatul de înmatriculare al autoturismului şi cartea verde a autoturismului. În baza art. 385/15 pct. 1lit. b Codul de procedură penală, RESPINGE ca nefondate recursurile penale declarate de partea civilă (adica EU) şi inculpatul X ca nefondate. În baza art. 192 alineat 2 din Codul de procedură penală obligă inculpatul şi partea civilă la plata sumei de câte 100 lei cheltuieli judiciare în recurs. Menţine restul dispoziţiunilor hotărârii recurate. "
Intrebarile mele ar fi:
1. de ce statutul meu sa schimbat din Parte vatamata in "Intimat Parte vătămată" ce inseamna si cum ma afecteaza asta?
2.Se poate prescrie in 3 ani o masina furata din ungaria ? sa pot avea sansa de a o inmatricula? Ma indoiesc ca ungurii vor veni dupa ea .. nu vorbim de o masina scumpa.
3.Aveti vr-un sfat pentru mine ce as mai putea face? Se pare ca nici avocatul nu imi mai raspunde la telefon dupa ultima pronuntare deci nu prea mai am nici o idee ce ar trebui sa fac ...
4. nu am platit cei 100 de roni care se pare ca ii datorez ... si nici nu am primit nimic acasa .. cum preocedez sa ii platesc?
Va multumesc .. 2 intrebari: 1. si daca chiar nu are nimic pe numele lui .. banii sunt pierduti ?(din cate stiu trebuie sa ii recuperez in termen de 3 ani iar el e in inchisoare in perioada asta)
2. daca eu stau in iasi si el in oradea ar trebui sa gasesc un executor judecatoresc in Oradea? in zona lui .. corect?
acum 2 ani am cumparat o masina furata. Intre timp vanzatorul a fost prins si de atunci au urmat o serie de procese . In final acum cateva zile instanta a decis :"Condamna inculpatul la 3 ani si 2 luni in regim de detentie " iar in cazul meu " obliga inculpatul la despagubiri civile in favoarea" mea
Acum inculpatul e un nimeni din ce am inteles de la politie nu are nimic pe numele lui (bunuri) cum ar trebui sa procedez pentru a-mi recupera banii? Banuiesc ca termenul "obliga inculpatul " e doar pe hartie nu? intr-un fel sau altul eu trebuie sa trag de el pentru a-mi recupera banii ?
cum ar trebui sa procedez pentru a recupera macar o parte din prejudiciu?
Va multumesc
Am inchiriat un apartament in iulie anul trecut pe termen de un an. Initial mi sa promis ca in cel mai scurt timp voi beneficia de centrala termica.
La mutarea in apartament am avut neplacuta surpriza sa constat ca nu am apa calda pentru aprox 2 luni deoarece CET'ul sistase apa calda pe motive de neplata la asociatia noastra.
Am insistat sa avem cat mai curand centrala ... proprietara ne promitea ca in cel mai scurt timp va fi instalata ... a venit toamna am avut 2 sapt apa calda apoi am fost debransati de catre proprietara inclusi de la apa calda ... pt a putea fi conectata centrala ... a venit iarna noi am stat fara apa calda si caldura ... de craciun si revelion ... pe 10 ianuarie mi-am facut bagajele si ne-am mutat fara a o anunta in prealabil ...
Acum m-am trezit cu o scrisoare trimisa printr-un avocat ca daca nu platesc chiria ?! (chiria a fost platita la zi avand in vedere garantia ramasa) , utilitatile (cam 3 milioane) , si daunele aduse apartamentului ?! (nu exista... ap era nemobilat ) voi fi actionat in judecata ... v-as fi foarte recunoscator daca imi puteti da o sugestie .. un sfat ... nu stiu e sa fac .. presupun ca trebuie platita chiria pana in iulie 2009 ? !
Va multumesc,