avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită despagubiri civile - cum pot recupera banii
Discuție deschisă în Executare silită

despagubiri civile - cum pot recupera banii

acum 2 ani am cumparat o masina furata. Intre timp vanzatorul a fost prins si de atunci au urmat o serie de procese . In final acum cateva zile instanta a decis :"Condamna inculpatul la 3 ani si 2 luni in regim de detentie " iar in cazul meu " obliga inculpatul la despagubiri civile in favoarea" mea
Acum inculpatul e un nimeni din ce am inteles de la politie nu are nimic pe numele lui (bunuri) cum ar trebui sa procedez pentru a-mi recupera banii? Banuiesc ca termenul "obliga inculpatul " e doar pe hartie nu? intr-un fel sau altul eu trebuie sa trag de el pentru a-mi recupera banii ?
cum ar trebui sa procedez pentru a recupera macar o parte din prejudiciu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Acidutzu123 , utilizator 11:11, 20 Aprilie 2013
Va trebui sa apelati la un executor judecatoresc pentru a il executa silit.

Acesta va putea sa verifice daca condamnatul are bunuri pe numele lui sau venituri pe care sa puna poprire pentru recuperarea sumei respective.
Va multumesc .. 2 intrebari: 1. si daca chiar nu are nimic pe numele lui .. banii sunt pierduti ?(din cate stiu trebuie sa ii recuperez in termen de 3 ani iar el e in inchisoare in perioada asta)
2. daca eu stau in iasi si el in oradea ar trebui sa gasesc un executor judecatoresc in Oradea? in zona lui .. corect?

va multumesc
1. Da, ati intuit exact. Puneti-le cruce, nu aveti vreo sansa de recuperare in cqazul acesta.
2.Da, in oradea veti gasi executorul competent, cel putin teritorial,care sa va ajute sa mai scapati de ceva bani, in incercarea de a-i identifica bunuri executabile silit.
Acidutzu123 a scris:

Va multumesc .. 2 intrebari: 1. si daca chiar nu are nimic pe numele lui .. banii sunt pierduti ?(din cate stiu trebuie sa ii recuperez in termen de 3 ani iar el e in inchisoare in perioada asta)

Prin sentinta pronuntata exista stabilit probabil si un termen de incercare pentru inculpat....

Efectuarea oricarui act de executare, intrerupe cursul prescriptiei. De la acel moment curge un nou termen de prescriptie.

Prin sentinta pronuntata exista stabilit probabil si un termen de incercare pentru inculpat....

Efectuarea oricarui act de executare, intrerupe cursul prescriptiei. De la acel moment curge un nou termen de prescriptie.

scuze dar nu am inteles nimic din fraza asta, puteti sa imi explicati pe intelesul meu?
va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Acidutzu123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omor deosebit de grav ralukdas ralukdas Bună ziua, Mă numesc Raluca Dascălu şi sunt din Suceava.În urmă cu 4 ani sora mea a fost omorâtă de individul cu care locuia împreună de ceva ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez cheltuielile cu avocatul? xuser xuser Cum imi recuperez cheltuielile cu avocatul pe penal? pas cu pas daca se poate.. ce se intampla daca ala nu plateste acele cheltuieli, nici macar cheltuielile ... (vezi toată discuția)
6 ani!!!dosar penal,ucidere din culpa siminuk siminuk buna ziua,acum 6 tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier si a murit(tatl meu era pieton si a fost lovit de un tir).Dupa ani de procese s-a dat o ... (vezi toată discuția)