avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omor deosebit de grav
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omor deosebit de grav

Bună ziua,
Mă numesc Raluca Dascălu şi sunt din Suceava.În urmă cu 4 ani sora mea a fost omorâtă de individul cu care locuia împreună de ceva vreme.De înmormântare m-am ocupat eu împreună cu părinţii.După procesul care a durat 2 ani, criminalul a fost condamnat la 22 de ani de închisoare şi la plata a 8000 de roni cheltuieli de judecată şi a 7000 roni cheltuieli de înmormântare .Ţin să amintesc că nu am cerut daune morale de nici un fel.
Deşi au trecut doi ani de atunci nu am primit nici un leu pentru cheltuielile de înmormântare.Vă rog din suflet să-mi spuneţi cui să mă adresez şi ce demersuri trebuie să fac pentru a-mi recupera banii cheltuiţi cu înmormântarea.
Vă mulţumesc!
Sumele obtinute de dvs. cu titlu de cheltuieli de judecata si cheltuieli de inmormantare pot fi recuperate pe calea executarii silite.Pentru aceasta este necesar sa legalizati si sa investiti cu formula executorie hotararea respectiva si sa procedati la contactarea unui executor judecatoresc.
Executarea silita poate fi demarata in masura in care se constata ca debitorul are vreun bun imobil in proprietatea sau vreun cont cu lichiditati.
Este important sa va adresati unui executor pentru demararea executarii silite in termenul de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii, pentru a nu interveni termenul de prescriptie..;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In primul rand va trebui sa solicitati o copie de pe hotararea prin care acela a fost obligat la plata de despaubiri pe care sa o investiti cu formula executorie. Apoi va trebui sa mereti la un executor judecatoresc pentru a o pune in executare.
Insa, inainte de a efectua aceste demersuri ar trebui sa verificati daca individul are bunuri pe numele sau pentru a putea fi executat.
In cazul in care nu are, din pacate nu aveti nici o sansa sa va recuperati acesti bani.
Da, daca condamnatul nu are bunuri pe numele sau nu veti putea sa il executati silit.
Mergeti la un executor judecatoresc si vedeti in ce conditii va poate ajuta.
domnii colegi...ma faceti sa rad sincer...nu stiti ca sumele pe cauze civile se recupereaza dupa executarea pedepsei in cazul in care debitorul asasin este insolvabil? si pe parcursul executarii pedepsei in cazul in care regimul in care o executa ii permite sa munceasca???...ma scuza-ti ca spun asta dar cum spunea si domnul gabi pune-ti mana pe cartile de drept penal...sincer....
Sumele se recupereaza cand pot fi recuperate,cu conditia sa nu intre in prescriptia extinctiva de 3 ani,deci dupa dl."prosecuter_badboy"suma ar trebui sa fie recuperata dupa ce se termina executarea pedepsei,iar daca am merge pe rationamentul sau, suma s-ar prescrie de cateva ori in aceasta perioada de timp.
De unde cunoaste d-sa.ca persoana condamnata este insolventa,probabil ca ne va explica cu alta ocazie
Pe de alta parte trebuie incepute actele de executare si reinnoite tcomai pentru a se intrerupe si a se relua calcularea termenului de prescriptie

Alte discuții în legătură

Sfaturi-revocare suspendare executare a pedepsiei cu inchis. budrom budrom Buna seara, ce pot face in cazul in care sunt victima unui accid. rutier si inculpatul nu a platit nimic, desi a fost obligat si-n latura civila. A fost cond. ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Prin sentinta de divort s-a stabilit pentru una din parti sa plateasca o suma de bani drept cheltuieli de judecata. Cui trebuie platiti acesti bani?Partii ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez cheltuielile cu avocatul? xuser xuser Cum imi recuperez cheltuielile cu avocatul pe penal? pas cu pas daca se poate.. ce se intampla daca ala nu plateste acele cheltuieli, nici macar cheltuielile ... (vezi toată discuția)