avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omor deosebit de grav
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omor deosebit de grav

Bună ziua,
Mă numesc Raluca Dascălu şi sunt din Suceava.În urmă cu 4 ani sora mea a fost omorâtă de individul cu care locuia împreună de ceva vreme.De înmormântare m-am ocupat eu împreună cu părinţii.După procesul care a durat 2 ani, criminalul a fost condamnat la 22 de ani de închisoare şi la plata a 8000 de roni cheltuieli de judecată şi a 7000 roni cheltuieli de înmormântare .Ţin să amintesc că nu am cerut daune morale de nici un fel.
Deşi au trecut doi ani de atunci nu am primit nici un leu pentru cheltuielile de înmormântare.Vă rog din suflet să-mi spuneţi cui să mă adresez şi ce demersuri trebuie să fac pentru a-mi recupera banii cheltuiţi cu înmormântarea.
Vă mulţumesc!
prosecuter_badboy a scris:

domnii colegi...ma faceti sa rad sincer...nu stiti ca sumele pe cauze civile se recupereaza dupa executarea pedepsei in cazul in care debitorul asasin este insolvabil? si pe parcursul executarii pedepsei in cazul in care regimul in care o executa ii permite sa munceasca???...ma scuza-ti ca spun asta dar cum spunea si domnul gabi pune-ti mana pe cartile de drept penal...sincer....


Pe mine ma faceti sa plang.
Multi oameni si-au luat teapa asa...

Executarea silita trebuie facuta in termen de 3 ani si nu dupa executarea pedepsei.
Termenul de prescriptie a executarii pedepsei curge de la data la care hotararea poate fi pusa in executare silita.Termenele pot sa inceapa sa curga de la termene diferite...dar nu de la executarea pedepsei...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi-revocare suspendare executare a pedepsiei cu inchis. budrom budrom Buna seara, ce pot face in cazul in care sunt victima unui accid. rutier si inculpatul nu a platit nimic, desi a fost obligat si-n latura civila. A fost cond. ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Prin sentinta de divort s-a stabilit pentru una din parti sa plateasca o suma de bani drept cheltuieli de judecata. Cui trebuie platiti acesti bani?Partii ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez cheltuielile cu avocatul? xuser xuser Cum imi recuperez cheltuielile cu avocatul pe penal? pas cu pas daca se poate.. ce se intampla daca ala nu plateste acele cheltuieli, nici macar cheltuielile ... (vezi toată discuția)