avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum recuperez banii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum recuperez banii?

Prin sentinta de divort s-a stabilit pentru una din parti sa plateasca o suma de bani drept cheltuieli de judecata. Cui trebuie platiti acesti bani?Partii adverse? Cum recuperez acesti bani din moment ce partea care trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata nu are de gand sa plateasca nici un leu? Cum o pot constrange ca sa-mi plateasca banii respectivi? Pot depune o plangera la politie sau trebuie sa deschid actiune civila? Mentionez ca a trecut termenul de apel iar sentinta a devenit definitiva.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 21 Iunie 2009
Dupa ce sentinta e definitiva, o veti investi pentru a obtine titlul executor si o veti depune la un executor judecatoresc, acesta o sa va explice cum se poate executa silit, de catre el, suma ce o aveti de primit prin hotarare.
trebuei sa mergeti cu sentinta la judecatoria unde s-a judecat respectivul dosar , si sa investiti aceasta sentinta cu formula executorie .
ulterior veti merge la un executor judecatoresc .
executorul judecatorsc trebuie platit, nu? Intrebarea e cine il plateste? Cel care pune in executare hotararea sau cel care nu-si achita obligatiile stabilite prin hotarare?
Cheltuielile de executare se avanbseaza de creditor, urmand a fi recuperate de la debitor in cadrul executarii silite.
Exista un termen limita in care pot cere executarea silita? Sau o pot face si peste un an de zile? care vor fi urmarile daca las sa treaca mai mult timp?

Alte discuții în legătură

Executare silita petru.jitaru petru.jitaru am 2 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile prin care prin care trebuie sa primesc cheltuieli de judecata. cum pot intra in posesia lor si in cat ... (vezi toată discuția)
Neplata cheltuieli de judecata ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! In conditiile in care, s-a emis o sentinta in urma cu exact un an (noiembrie 2009) intr-un proces intentat de catre mine, pentru majorare ... (vezi toată discuția)
Omor deosebit de grav ralukdas ralukdas Bună ziua, Mă numesc Raluca Dascălu şi sunt din Suceava.În urmă cu 4 ani sora mea a fost omorâtă de individul cu care locuia împreună de ceva ... (vezi toată discuția)